Naturopatia pre deti – cesta na udržanie trvalého zdravia.

Naturopatia – prírodná medicína je unikátny systém primárnej zdravotnej starostlivosti so zameraním na identifikáciu príčiny problému. Naša klinika celostnej medicíny MEDANTE ponúka v rámci naturopatie prírodnú liečbu / terapiu nielen pre dospelých ale aj deti. Terapeutka Eva Blaho, ktorá vyštudovala zdravú výživu a fytoterapiu na prestížnej škole prírodnej medicíny Australasian College of Natural Therapies v Austrálii, chápe význam liečenia príčin ako prvotný, pred zmierňovaním symptómov. Naturopatia je ideálna pre udržanie zdravého imunitného systému, a to najmä pre malé deti, ktoré sú v materskej škôlke.

Črevá, mozog a imunitný systém sú zložité a vzájomne prepojené, a keď jednotlivé súčasti nepracujú správne, môže to mať za následok chorobu. Deti sú zvlášť náchylné na ochorenia, keďže tieto systémy sa v nich stále vyvíjajú.

Naturopat pracuje s dieťaťom a jeho rodinou s cieľom obnoviť rovnováhu v tele medzi všetkými rôznymi systémami. To si vyžaduje riadenie stravovania, životného štýlu a faktorov životného prostredia, ktoré môžu byť príčinou problému v prvom rade. Zjednodušene povedané, je to otázkou poskladania všetkých dielov skladačky, nie len niektorých z nich.

Neexistuje žiadna „jedna liečba – univerzálny prístup“ s prírodnou medicínou. K detským pacientom s astmou, ekzémami, obezitou atď pristupujeme individuálne, ale vždy začíname s tým, že zvažujeme ich stravovanie. V ľudskom zažívacom trakte žijú bilióny mikróbov, a rovnováha medzi „dobrými“ a „zlými“ mikróbami je nevyhnutná nutné pre dobré zdravie. To zaistí, že vstrebeme všetky živiny z potravy.

Liečba:

Naturopatia je veľmi prospešná a úspešná pri liečení všetkých druhov symptómov a chorôb, s použitím prírodných terapií, ale bez použitia škodlivého liekov. Väčšina prírodných liečiv sú veľmi jemné a bez akýchkoľvek vedľajších účinkov, a dôsledky sú viditeľné behom niekoľkých dní od podania.

Výživové doplnky odporučíme vtedy, ak sa prejavia príznaky nedostatku vitamínov alebo minerálov. Je to stav, ktorý je vážny, pretože zásoby sú prečerpané a doplniť ich samotnou stravou na potrebnú úroveň je zväčša nereálne. Po určitom čase by mala kvalitná strava postačovať na to, aby telo zásobila potrebnými látkami bez pomoci doplnkov.

Liečivú moc byliniek – bylinné tinktúry využívame pri riešení akútnych i chronických zdravotných problémov, špecifických syndrómov a podpore imunitného systému s vysokou úspešnosťou. V našej poradni odporúčame najmä bylinné tinktúry, ktoré majú dostatočnú koncentráciu účinných látok a telo ich dokáže veľmi efektívne využiť.

Diagnózy, pri ktorých naturopatia môže pomôcť:

Poruchy pozornosti a ADHD, alergie, astma, detské akné, pomočovanie, prechladnutia, zápcha, kolika, dermatitída, zápal ucha, ekzémy, horúčka, parazity a obezita.

Ako prebieha naturopatická konzultácia?

Konzultácia zahŕňa detailné prebratie symptómov, vrátane rodinnej anamnézy, analýzu predchádzajúcich problémov a ťažkostí. K diagnostike využívame analýzu vnútorných a vonkajších prejavov organizmu, pomáhame si iridológiou (analýza očnej dúhovky) a pracujeme s výsledkami lekárskych testov. Výsledkom je individuálne zostavený plán, ktorý vo väčšine prípadov obsahuje:

  • odporúčanie k zmene stravovania
  • návrh na zmenu životného štýlu
  • bylinnú tinktúru a/alebo výživový doplnok
  • V prípade záujmu, naša odborníčka na výživu vám veľmi rada poradí, čo sa týka varenia zdravej stravy pre vašu rodinu, poprípade poskytne ukážku varenie v pohodlí vášho domova.
  • Výsledkom konzultácie nie je návrh diéty. Cieľom je pomocou uplatňovania postupných krokov nastoliť nový životný štýl. Ak ho prijmete, budete sa cítiť vitálnejší, výkonnejší, efektívnejší a samozrejme zdravší.

http://www.medante.com/