Na Slovensku sme privítali nový Windows 10 veľkolepou live battle v Minecrafte.

Vyzývateľmi boli najvychytenejší slovenskí vlogeri Gogo a Expl0ited, ktorým kontroval Sajfa. Príchod operačného systému tak rozpútal ošiaľ nielen na sociálnych sieťach a na internete, ale aj v bratislavskom nákupnom centre.

Počas uvedenia nového operačného systému si ho mohli fanúšikovia priamo vyskúšať a zoznámiť sa s ním. Pripravené boli pre nich rôzne súťaže, hry na nových zariadeniach a aj mega prekvapenie v podobe hviezdnych hostí, ktorí valcujú slovenský a český internet a sú novými vzormi násťročných – vlogerov Goga a Expl0iteda.

„Super, že som si mohol prísť skúsiť novú desinu, lebo už sa na ňu teším. Mám rád nové veci, o to viac, že na desine fičia hry a všetko rýchlejšie,“ povedal Gogo.

Sajfa sa vďaka desine, na ktorej si vyskúšal počítačovú hru, vrátil do detských čias. „Keď som bol mladší, drtil som hry na pécéčku, obľuboval som napr. King´s Quest, ale aj som si rád zastrieľal. Minecraft vyzerá zaujímavo, len by som sa do toho potreboval trochu viac dostať, keďže som to videl teraz prvý raz,“ priznal sa Sajfa.

Obrovské ohlasy má aj samotný nový operačný systém Windows 10. Microsoft začal systém uvoľňovať do obehu vo viacerých vlnách. Mnohí fanúšikovia technologických noviniek však boli hore celú noc a netrpezlivo čakali, kým im príde notifikácia, aby boli medzi prvými, ktorí si tento systém nainštalujú. „Teší nás taký veľký záujem o našu novinku. Dúfame, že s ňou budú ľudia spokojní aj naďalej, lebo prvé ohlasy predčili naše očakávania,“ hovorí Peter Kmoško, produktový manažér pre Windows v Microsoft Slovensko. Windows 10 bude pre záujemcov prvý rok zadarmo formou inovácie.