Moderná klasika na reportážne snímky od Canonu.

Spoločnosť Canon predstavuje EF 35 mm f/1,4L II USM – nový širokouhlý objektív série L určený pre profesionálnych fotografov, ktorí chcú zachytiť svet v jeho prirodzenej perspektíve. Tento produkt, ktorý je nástupcom legendy EF 35mm f/1.4L USM, je prvým objektívom na svete, ktorý využíva novú optickú technológiu Canon Blue Spectrum Refractive (BR) zaručujúcu mimoriadnu kvalitu snímok za každých podmienok použitia – od spravodajských a športových záberov až po svadobnú fotografiu.

EF 35mm f/1.4L II USM bol skonštruovaný s ohľadom na požiadavky komunity profesionálnych fotografov pracujúcich s produktmi Canon. Spája v sebe mnoho pokročilých optických technológií, ktoré poskytujú špičkovú kvalitu snímok, aké sa očakávajú od objektívov Canon série L. Tento objektív ako prvý využíva priekopnícku optickú technológiu BR vyvinutú spoločnosťou Canon, ktorej základom je organický optický materiál vytvorený na molekulárnej úrovni, významne napomáhajúci pri znižovaní chromatickej aberácie a zvyšovaní ostrosti záberov. Kľúčovou vlastnosťou tohto materiálu je schopnosť lámať modré svetelné spektrum.

Technológia BR Optic je integrovaná do materiálu elementov objektívu. Spolu s vysokovýkonnými povrchovými vrstvami šošoviek Canon vrátane antireflexnej povrchovej vrstvy Subwavelength Structure Coating umožňuje objektív EF 35 mm f/1,4L II USM fotografovať snímky so zvýšeným kontrastom a minimom odleskov a tieňov.

Prirodzené reportážne snímky v profesionálnej kvalite.

Vďaka pevnej ohniskovej vzdialenosti 35 mm a širokému záberu, ktoré snímkam dodávajú dokumentárny charakter, je EF 35mm f/1.4L II USM bezpochyby najlepšou voľbou pre fotožurnalistov, ale aj športových či svadobných fotografov. Široký uhol záberu umožňuje fotografovať objekty v kontexte s ich prirodzeným prostredím bez skreslenia. K tvorbe snímok s prirodzene rozostreným pozadím (bokeh) a vynikajúcich portrétov prispieva rýchla clona s deviatimi lamelami a hodnotou f/1.4 umožňujúca ovládanie hĺbky ostrosti, ale aj fotografovanie v zhoršujúcich sa svetelných podmienkach.

Na zachytenie náhlych udalostí je EF 35mm f/1.4L II USM vybavený ultrazvukovým motorom prstencového typu, ktorý zabezpečuje extrémne rýchle a takmer nehlučné automatické zaostrovanie. Plne manuálny zaostrovací prstenec umožňuje jemné doladenie v reálnom čase bez ohľadu na to, či fotografujete alebo natáčate video.

Dizajn a konštrukcia vlajkovej lode série L.

EF 35mm f/1.4L II USM využíva ikonický dizajn a konštrukciu, ktoré sú hlboko späté s objektívmi Canon vlajkovej série L a ktoré mu umožňujú uspieť v náročných prostrediach a pri dlhodobom používaní. Pokročilé utesnenie proti poveternostným vplyvom a fluórové povrchové vrstvy chránia objektív pred náročnými poveternostnými podmienkami, robustná konštrukcia zaručuje jeho pevnosť a odolnosť.

Hlavné prednosti objektívu EF 35mm f/1.4L II USM:

  • Širokouhlý záber s prirodzenou perspektívou
  • Vynikajúca kvalita snímok pri zhoršených svetelných podmienkach a široké možnosti ovládania hĺbky ostrosti
  • Najvyšší štandard kvality snímok
  • Rýchle a diskrétne zaostrovanie
  • Možnosť fotografovať aj v najťažších podmienkach