Betónová strešná krytina – kvalita, ktorá pretrvá dlhé desaťročia.

Strecha je azda najnamáhanejšou súčasťou domu, preto by mal byť jej výber dôsledný. Dobré rozhodnutie v tejto oblasti zabezpečí, že poslúži aj viacerým generáciám.

Charakter budovy esteticky dotvára strešná krytina, ktorá okrem ochrannej funkcie vo veľkej miere zvýrazňuje aj individualitu stavby. Pri rozhodovaní o jej nákupe je zákazník ovplyvnený viacerými faktormi, ktorými je predovšetkým cena, estetická stránka a vyhotovenie. Samotnému výberu by však mala predchádzať aj dôsledná analýza stavby. Je rozdiel, či meníme alebo opravujeme starú strechu, alebo či bude pokládka realizovaná vrámci nového projektu. Zatiaľ čo v druhom prípade býva strecha začlenená už do projektovej dokumentácie a je s domom charakterovo aj stavebne kompatibilná, výmena starej strechy si vyžaduje zistenie aktuálneho stavu domu. Tomu sa následne prispôsobí voľba krytiny. O jej finálnych parametroch rozhoduje predovšetkým nosnosť obvodových múrov, stav krovov, sklon strechy a druh stavby. Ešte nedávno platilo, že každý sklon strechy si vyžaduje iný druh krytiny. V prípade, že majú krovy a múry dostatočnú nosnosť, majitelia sa nemusia vzdávať výhod klasických škridiel. V  prípade nízkeho alebo naopak veľmi vysokého sklonu, je dôležité okrem samotnej krytiny zvoliť vhodnú podstrešnú hydroizoláciu. Užitočné je prizvať k stavbe aj odborníka, ktorý určí, či je debnenie pod strechou dostatočne pevné, aby mohla byť namontovaná izolácia a následne aj samotná strecha.

Strecha z betónu.

Betónová strešná krytina je vynikajúcou voľbou pre domy so sklonom strechy od 17° a v súčasnosti patrí k najvyhľadávanejším riešeniam. Tento typ strechy je mimoriadne odolný a vyznačuje sa veľmi dlhou životnosťou. Súvisí to s faktom, že pevnosť betónovej krytiny rokmi narastá. Vyrába sa z prírodných surovín – cementu, kameniva a vody, ktorých správny pomer a následný spôsob vypaľovania produktu, zaručujú stopercentnú kvalitu a vysokú odolnosť. Ako farbivo sa do zmesi pridávajú oxidy železa, ktoré sa pri výrobe rovnomerne zamiešajú, čím sa dosiahne homogénnosť farby v celom priereze šindľa. Vyformovaný materiál ešte prechádza procesom dvojnásobnej povrchovej úpravy, aby sa zabezpečila 100%-na farebná stálosť a UV odolnosť. Betónové škridle okrem týchto vlastností spĺňajú aj ďalšie dôležité nároky na kvalitu. Betónová škridla môže byť vzhľadom na svoju vysokú pevnosť vyhotovená aj vo väčších formátoch, čo znižuje počet kusov potrebných na 1 m². Je tiež absolútne odolná voči všetkým poveternostným podmienkam. Technológia výroby zabezpečuje veľmi nízku nasiakavosť materiálu. Preto je na rozdiel od iných strešných krytín úplne mrazuvzdorná. Škridle navyše pôsobia veľmi klasickým dojmom a ponuka farebného vyhotovenia je naozaj široká. Z estetického aj funkčného hľadiska sa preto prispôsobia každému domu.

Betónová strešná krytina Leier

Spoločnosť Leier ponúka svojim zákazníkom na výber celý rad obľúbených a vysokokvalitných strešných krytín, ktoré disponujú mnohými prednosťami.

Výhody krytiny Leier:

  1. Mimoriadna odolnosť – vysoká pevnosť a hmotnosť škridiel zabezpečuje stabilitu a odolnosť krytiny aj pri extrémnych vplyvoch počasia.
  2. Dlhá životnosť – Leier poskytuje na svoju škridlu písomnú záruku 50 rokov na mrazuvzdornosť, rozmerovú presnosť a vodotesnosť.
  3. Mrazuvzdornosť – technológia výroby zabezpečuje veľmi nízku nasiakavosť a tým aj mrazuvzdornosť.
  4. Vodotesnosť – kontrola rozmerovej presnosti garantuje, že pri dodržaných minimálnych bezpečnostných sklonov strechy a správnym návrhom podstrešného hydroizolačného plášťa, budú jednotlivé prvky do seba presne zapadať, čím sa zabezpečí dokonalá vodotesnosť krytiny Leier.
  5. Farebná stálosť a UV odolnosť – dosahuje sa použitím akrylátového farbiva z oxidov železa a špeciálnou povrchovou úpravou.
  6. Prírodný produkt – krytina Leier je vyrobená z čisto prírodných surovín ako je štrk, voda a cement. Je teda aj 100%-ne recyklovateľná.

Ponuka:

Ponuka Leier v oblasti betónových krytín je dostatočne široká. Škridle sa svojim tvarom umožňujú prispôsobiť aj tvarovo náročnejším riešeniam striech a vďaka ich vyladenej kvalite sa na ne možno spoľahnúť po dlhé desaťročia.

TOSCANA

Zaujímavým tvarom dodá streche pravú mediteránsku atmosféru.

Aktuálne modely:

  • Toscana basic – avanti
  • Toscana classic – oriešková, tehlovočervená, terra
  • Toscana extra – pallazo (dvojfarebná), capello
  • Lux (tvarovo rovnaké, ako ostatné krytiny Toscana, rozdiel je vo farbe. Používa sa iný typ farbiva, ktoré zabezpečuje vyšší lesk) – červená, čierna, tmavohnedá

LUX AERO

Svojim klasickým profilom je ideálna na zhotovenie striech v alpskom štýle.

Aktuálne modely:

  • Lux aero (Používa sa typ farbiva, ktoré zabezpečuje vysoký lesk) – tehlovočervená, bronzová