Vidieť aj potme: Canon uvádza na trh videokameru ME20F-SH.

S ME20F-SH nakrútite farebný Full HD videozáznam aj v mimoriadne slabom osvetlení. Spoločnosť Canon dnes uvádza na trh profesionálnu multifunkčnú videokameru ME20F-SH, ktorá dokáže zhotoviť plnofarebný videozáznam aj v prostrediach s mimoriadne slabým osvetlením. Videokamera ME20F-SH je rozmerovo veľmi malá, napriek tomu poskytuje vysokokvalitný záznam v profesionálnej HD kvalite – disponuje bezkonkurenčnou možnosťou nastavenia maximálnej citlivosti ISO vyše 4 miliónov (+75 dB).

Videokamera ME20F-SH tak umožňuje snímanie aj v situáciách, v akých by to predtým nebolo možné. Je preto ideálna na použitie v špecializovaných prostrediach, napríklad pri televíznom nakrúcaní nočného života voľne žijúcich zvierat, pri objavovaní podmorských hlbín či jaskýň, pri tvorbe astronomických videozáznamov alebo pri zaistení bezpečnosti objektov. Možnosť dočasnej pevnej inštalácie kamery a uplatnenie diaľkového ovládania tiež znamená, že napríklad tvorcovia prírodopisných dokumentov môžu pracovať na svojich projektoch s minimálnym počtom pracovníkov. Kvôli svojmu špecializovanému zameraniu a špecifickej cieľovej skupine bude model ME20F-SH dostupný len pre vybraných partnerov.

Prvotriedne infračervené osvetlenie.

Nakrúcanie videa v prostrediach so slabým osvetlením si často vyžaduje použitie infračerveného svetla, čo spôsobuje, že výsledný videozáznam je obvykle len čiernobiely. Videokamera ME20F-SH však vďaka vysokej citlivosti umožňuje snímanie farebného videa v kvalite Full HD so zníženým obrazovým šumom dokonca aj v slabom osvetlení a bez potreby použitia infračerveného svetla.

Mimoriadne vysoká citlivosť.

Videokamera ME20F-SH je určená pre prostredia s veľmi nízkou úrovňou osvetlenia, preto je vybavená novým 35 mm full frame snímačom typu CMOS s rozlíšením 2,26 megapixela a procesorom DIGIC DV4. Pixely a systém obvodov snímača ťažia z originálnych technológií Canon, aby sa dosiahol čo najnižší obrazový šum a zároveň mimoriadne vysoká citlivosť, čo umožňuje snímanie objektov pri osvetlení menej než 0,0005 lx. Podobne ako modely Canon Cinema EOS, aj videokamera ME20F-SH disponuje nastaveniami Canon Log a Wide DR, ktoré umožňujú široký dynamický rozsah (800 %). Vďaka tomu dosiahnete vysokokvalitné výsledky v prostrediach s rôznymi typmi osvetlenia bez potreby použitia dodatočného zdroja svetla.

Pripojiteľnosť.

Videokamera ME20F-SH ponúka niekoľko možností pripojenia k zariadeniam iných spoločností počas nakrúcania alebo diaľkového sledovania záznamu a je tiež kompatibilná s diaľkovým ovládačom Canon RC-V100[1], ktorý umožňuje jej úplné diaľkové ovládanie.

Široké možnosti zobrazovania.

Nová videokamera ME20F-SH je vybavená bajonetom Canon EF s funkciou Cinema Lock, ktorým disponujú aj modely Cinema EOS C500. Používatelia tak môžu využívať bohatú ponuku vymeniteľných objektívov spoločnosti Canon[2]. Výber toho najvhodnejšieho objektívu podľa individuálnych preferencií alebo konkrétneho prostredia znamená bohaté možnosti uplatnenia tejto multifunkčnej videokamery – pritom je možné brať do úvahy aspekty ako zorný uhol alebo úroveň jasu.

Základné charakteristiky modelu ME20F-SH:

  • Vynikajúce výsledky aj v slabom osvetlení s nastavením citlivosti ISO 4 milióny
  • Vysokokvalitný výstup: Full HD 1080p/1080i/720p
  • Flexibilné ovládanie s automatickými a užívateľskými nastaveniami
  • Kompatibilita so širokou ponukou objektívov EF2
  • Diaľkové ovládanie nastavení kamery a možnosť používania vstavaných filtrov ND a IR Cut
  • Malé rozmery a nízka hmotnosť zjednodušujú integráciu