SWAN má nového riaditeľa.

Skupinu DanubiaTel, a.s., do ktorej patria aj spoločnosti SWAN, a.s. a SWAN Mobile, a.s., čakajú organizačné a personálne zmeny. Výkonným riaditeľom štvrtého mobilného operátora sa od 1. júla stane Martin Mosný.

Dôvodom zmien je lepšie využitie synergického potenciálu podnikateľských aktivít holdingu, ktorý sa okrem tradičných telekomunikačných služieb a projektov systémovej integrácie venuje aj oblastiam ako sú IT riešenia, internetové médiá či mobilné komunikácie. Holding v súčasnosti priamo zamestnáva 460 ľudí, vrátane spoločných podnikov má až 650 zamestnancov.

Akcionári sa rozhodli prispôsobiť novej stratégii aj štruktúru DanubiaTelu, ktorá by mala lepšie odzrkadľovať zameranie na jednotlivé kľúčové oblasti a podporiť ich napredovanie. Od júla sa rozdelia aktivity holdingu do troch hlavných oblastí.

Spoločnosti SWAN, a.s. a SWAN Mobile, a.s., budú tvoriť skupinu Telekomunikácie. Povedie ju súčasný riaditeľ pre stratégiu a rozvoj spoločnosti SWAN Martin Mosný.

Doterajší výkonný riaditeľ SWANu Stanislav Verešvársky prevezme skupinu IT, do ktorej budú patriť spoločnosti CNC, a.s. a Viasec s.r.o., pričom metodicky a koordinačne bude usmerňovať aj startupy a daľšie spoločné podniky. Taktiež zostáva na poste výkonneho riaditeľa DanubiaTelu.

Tretiu skupinu bude tvoriť spoločnosť Internet.sk, a.s., ktorá bude zastrešovať spoločné podniky so zameraním na webové a mediálne projekty. Na jej čele bude stáť Roland Kyška.

Kto je Martin Mosný?

Najväčšiu mediálnu pozornosť momentálne vzbudzuje štvrtý mobilný operátor, ktorý bude mať nového výkonného riaditeľa. Martin Mosný študoval na Fakulte Elektrotechniky a informatiky STU a Fakulte podnikového manažmentu EU v Bratislave. Pracoval v spoločnostach Siemens, Telenor a Vizada Networks. Do spoločnosti SWAN nastúpil v roku 2008 na post riaditeľa pre stratégiu a rozvoj.