MasterCard rozširuje partnerstvo so Samsungom – uvedú Samsung Pay na európsky trh.

Spoločnosti MasterCard a Samsung oznámili, že rozširujú svoje globálne partnerstvo a za využitia platformy MDES spustia Samsung Pay v Európe. Samsung Pay je mobilná platobná služba, ktorá umožní majiteľom prémiových telefónov značky Samsung používať ich prístroje k bezkontaktným platbám za každodenné nákupy u obchodníkov vybavených bezkontaktnými terminálmi a terminálmi na karty s magnetickým prúžkom podporujúcimi NFC a MST technológie.

Európski vydavatelia kariet dostanú možnosť pripojiť sa k MDES platforme a aktivovať tak službu Samsung Pay. Držitelia kariet potom budú môcť v rámci Samsung Pay pripojiť svoje kreditné, debetné a predplatené karty, rovnako ako firemné karty pre malé a stredné podniky zúčastnených vydavateľov a využívať ich na každodenné platenie prostredníctvom telefónu. MasterCard začiatkom tohto roka oznámil, že pre bezpečné platby v rámci služby Samsung Pay poskytne technológiu tokenizácie, ktorá umožní rýchlo rozšíriť prístup k tejto službe partnerským bankám v USA.

Samsung s potešením spojí sily s MasterCard a ponúkne zákazníkom a vydavateľom v Európe jednoduché a bezpečné mobilné platby, ktoré budú akceptovateľné v širokej sieti obchodníkov. Obe spoločnosti sa dlhodobo intenzívne venujú inováciám v oblasti financií a technológií a vznik skutočnej mobilnej peňaženky je tak splnením ich záväzku.

Počet inteligentných mobilných zariadení a ich využívanie celosvetovo neustále rastie, preto sme veľmi radi, že môžeme rozšíriť naše partnerstvo so spoločnosťou Samsung a ponúknuť Samsung Pay a technológiu MDES držiteľom kariet aj v Európe. Európania sú lídrami v skúšaní a prijímaní nových spôsobov nakupovania a platenia. Prostredníctvom nášho partnerstva so Samsungom posunieme inovácie v mobilnom platení ešte ďalej a to tým, že umožníme ľuďom platiť jednoducho a bezpečne len s využitím ich telefónu.

Služba Samsung Pay by mala byť tento rok v lete spustená v USA a v Južnej Kórei. Na spustení v Európe Samsung intenzívne pracuje s bankami a ďalšími partnermi.

Od uvedenia technológie MDES v roku 2013 boli úspešne „tokenizované“ milióny kariet MasterCard, ktorých majitelia využívajú obľúbené služby digitálnej peňaženky. V súčasnej dobe MDES umožňuje tokenizáciu kreditných, debetných, co-brandových a predplatených kariet, rovnako ako kariet pre malé podniky. Private label tokenizácia (poskytnutie tokenizácie co-brandovým kartám) bude spustená v treťom štvrťroku tohto roka. Tokenizačné služby pre mobilné aplikácie, eCommerce a opakované platby faktúr pomocou uloženej platobnej karty budú ešte tento rok umožnené obchodníkom v USA a Kanade a následne sa rozšíri aj do ďalších krajín, kde je technológia MDES k dispozícii.