Axis uvádza nový rad vizuálnych a termálnych sieťových kamier s vysoko-rýchlym otáčaním

Spoločnosť Axis Communications uviedla nový rad sieťových kamier s hlavami pre otáčanie a nakláňanie obrazu AXIS Q86, vysoko výkonný rad, ktorý zahŕňa vizuálne aj termálne kamery. Vďaka extrémne rýchlemu otáčania a nakláňania v spojení s možnosťami vizuálneho a termálneho snímanie pri nízkych hladinách osvetlenia sú tieto kamery ideálne pre ochranu obvodov, ochranu hraníc a na monitoring dopravy. Rozšírený rozsah možností snímania a vysoko kvalitný obraz týchto kamier poskytujú novú úroveň efektívnosti a cenovej výhodnosti na sledovanie veľkých plôch pri náročných podmienkach.

„Uvedením kamier s hlavami, ktoré umožňujú rýchle otáčanie a nakláňanie, ponúkame operátorom povereným obvodovou ochranou a sledovaním hraníc riešenie pre pokrytie veľkých plôch s nižším počtom potrebných kamier“, povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis. „Otáčacie a nakláňacie hlavice sa pohybujú veľmi rýchlo, až 100 stupňov za sekundu, a video dohľad je tak účinnejší, bezpečnejší a súčasne tiež slúži ako odstrašujúci prvok pre prípadného narušiteľa.“

Tento rad sieťových kamier AXIS Q86 tvoria dva vizuálne modely a dva termálne. Vizuálny model AXIS Q8665-E PTZ je sieťová kamera najvhodnejšia pre prostredie, kde je aj v noci určité ambientné osvetlenie, ako napríklad v mestách alebo na osvetlených miestach diaľnic. Pre dohľad v úplnej tme je určený druhý model AXIS Q8665-LE PTZ, čo je sieťová kamera s integrovanými LED pre infračervené prisvietenie, ktorá dokáže monitorovať priestor do vzdialenosti až 150 metrov od kamery. Je dokonalá pre obvodový dohľad alebo sledovanie polí.

Termálne modely (AXIS Q8631-E/Q8632-E) je možné používať v úplnej tme pre dohľad na veľké vzdialenosti, a to aj za ťažkých klimatických podmienok. Sú ideálnou voľbou v prípadoch, keď nie je možné využiť IR prisvietenie, alebo sa požaduje rozpoznávanie na vzdialenosť väčšiu ako 150 metrov. Termálne snímania je zvlášť vhodné pre monitoring kritických infraštruktúr, napríklad solárnych elektrární, dátových centier, jadrových elektrární a elektrických rozvodní, ale tiež pre dopravné inštalácie na diaľniciach, letiskách a prístavoch. Schopnosť sledovať objekty na veľké vzdialenosti navyše zlepšuje účinnosť zabezpečenie hraníc strážených objektov.

Pre zabezpečenie účinnej funkcie aj v náročných podmienkach sú vizuálne kamery vybavené stieračom, ktorý odstráni nežiaducu vodu alebo dážď, ktoré by inak znižovali kvalitu záberov. Pre inštalácie v miestach, kde je vysoké riziko vystavenia prachu, soli, piesku alebo výfukovým splodinám vozidiel (sadziam), možno ku kamerám dokúpiť „oplachovač“, ktorý bude čistiť priezor.

Uvedenie modelov z radu sieťových kamier s hlavicami pre otáčanie a nakláňanie obrazu AXIS Q86 sa plánuje na 3. štvrťrok 2015 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.