Vychutnajte si dobré jedlo a výnimočné pivo v príjemnej atmosfére Mestského parku v Košiciach.

Špeciality tých najlepších košických reštaurácií, autenticky čerstvé pivo, aké môžete ochutnať len priamo v pivovare a tiež bohatý sprievodný program. To všetko čaká návštevníkov Košice Gurmán Fest 2015, ktorý bude už po šiestykrát v Košiciach v Mestskom parku počas nasledujúceho víkendu, teda od piatku 12. júna do nedele 14. júna 2015.

Návštevníci obľúbeného gurmánskeho festivalu budú môcť ochutnať pestrú ponuku reštaurácií a v príjemnom prostredí Mestského parku si okrem sprievodného programu môžu vychutnať aj klasické „jedlá k pivu“ a pivo presne také, akoby ho pili priamo v pivovare. Svoj stánok tu totiž tradične bude mať značka Pilsner Urquell. Návštevníci festivalu môžu absolvovať pivnú cestu so sládkom Plzeňského Prazdroja Václavom Berkom. Ten pivných fanúšikov prevedie históriou piva ktorého vzácny recept vznikol pred 173 rokmi. „Jeho detaily sa odovzdávajú zo sládka na sládka. Je to tajomstvo, ktoré si starostlivo strážime,” objasňuje Václav Berka.

Fanúšikovia toho najlepšieho piva sa môžu tešiť na jedinečný zážitok, a to nepasterizovaný a nefiltrovaný Pilsner Urquell, ktorý sa bude čapovať priamo z ležiackeho tanku. „Ide o nefiltrované pivo – autentické a vo svojej najčerstvejšej forme. Transportné tanky budú naplnené vo štvrtok v Plzni a odtiaľ priamo prevezené do Košíc. Možnosť ochutnať takúto špecialitu majú len návštevníci pivovaru priamo v Plzni, odkiaľ toto unikátne pivo pochádza, a vybraných festivalov zameraných na gastronómiu, kde ho exkluzívne privážame,“ dodáva Marek Lettrich. O catering v rámci stánku sa postará košická reštaurácia Camelot, a Master Bartender 2014 Ján Obšatník tiež predvedie svoje umenie a návštevníkom ukáže rôzne štýly čapovania, ako sú Hladinka, Mlieko a Šnyt. V sobotu večer hostí stánku Pilsner Urquell zabaví duo Robo Papp a Bystrík.

V rámci Košice Gurmán Fest 2015 sa predstaví viac ako 40 vystavovateľov. Návštevníci budú môcť ochutnať bohatú ponuku tých najlepších košických reštaurácií, teda regionálne a lokálne produkty. Nováčikom na festivale bude maďarská reštaurácia, ktorá návštevníkom tiež predvedie svoje kulinárske umenie. Tým sa pochvália aj šéfkuchári Marcel Ihnačák a Gabriel Kocák. V programe festivalu si nájdu svoje aj fanúšikovia jazzu, pripravených je pre nich sedem koncertov.