Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou.

S rastúcimi teplotami dáva väčšina z nás prednosť posedeniam s priateľmi vonku na záhradke. Ku správnej letnej párty už neodmysliteľne patrí grilovanie, ktoré sa v posledných rokoch stalo fenoménom aj na Slovensku. Zabudnite na klasické ťažké pokrmy. Pripravte si na grile chutný jednoducho úžasný Sedlčanský Hermelín s pikantnou slivkovou omáčkou.

Prečo vyskúšať Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou.

Typická chuť slivky, ktorú dobre poznáme zo slovenskej kuchyne sa stala inšpiráciou aj pre Sedlčanské syry. Slivkovú príchuť si mnohí z nás spájajú s lekvárom, ovocnými knedličkami, kysnutým koláčom či alkoholom, príležitostne sa využíva aj k zemiakovým plackám. Milujeme slivky už stáročia a slivky zas milujú omáčky.

Čo nájdete v grilovacích balíčkoch Sedlčanský?

Nový grilovací balíček ukrýva syr vhodný na úpravu pri vysokých teplotách a balenie omáčky, v ktorej sú tradičné slivky skombinované s pikantnou chilli papričkou. Táto delikátna, jemne pikantná kombinácia, pozdvihne chuť syra a zaujme chuťové bunky každého milovníka grilovania. Zatiaľ čo Sedlčanský Hermelín sa vyrába v Sedlčanoch, dodávateľom slivkovej omáčky je česká firma Alibona.

Výber je veľký:

Sedlčanský Hermelín na gril – tradičný Hermelín na gril, vhodný na tepelnú úpravu pri vysokých teplotách s vrecúškom korenín zdarma, obsahuje 4x syr (4x 100 g) a grilovacie korenie (7g).

Sedlčanský Ohnivák na gril – ostrejší variant s pikantným korením vo vnútri syra aj na povrchu pre všetkých milovníkov pálivých chutí, obsahuje 4x syr (4x 100g) a pikantné grilovacie korenie (7g).

Sedlčanský Hermelín na gril s brusnicovou omáčkou – tradičný Hermelín na gril so sviežou letnou omáčkou z brusníc, obsahuje 4x syr (4x 100g) a brusnicovú omáčku 50g).

Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou – tradičný Hermelín na gril s jemne pikantnou omáčkou zo sliviek a chilli, obsahuje 4x syr (4x 100g) a pikantnou slivkovou omáčkou (50g).

Grilovaný Hermelín s malinami, listovým špenátom a slivkovou omáčkou: 4 porcie

1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantnou slivkovou omáčkou (4 ks syra + balíček slivkovej omáčky), 100 g malín, 100 g listového špenátu, 2 lyžice marhuľového džemu, ½ cibule, 10 listov koriandru, 3 lyžice olivového oleja a soľ.

Postup:

  1. V hrnci nahrejeme olej, pridáme jemne nakrájanú cibuľu a miešane až kým nie je sklovitá. Pridáme vypraný natrhaný špenát, koriander, osolíme a odstavíme.
  2. Syry potrieme marmeládou, pridáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minút z každej strany.
  3. Pri podávaní doplníme slivkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami.

Tipy: Na zapitie Hermelínu s pikantnou slivkovou omáčkou je výborné pivo, odporúčame aj ovocné druhy, ktoré si v letnom období nájdu svoje miesto.