Najlepšie tímy futbalového Coca-Cola Cupu z Česka a Slovenska podporí vo Vyškově aj Szilárd Németh.

Už deviaty ročník futbalového turnaja Coca-Cola Cup, ktorý je jednou z najväčších športových akcií pre mládež v Česku a na Slovensku, tento rok vyvrcholí vo Vyškově. 16. júna 2015 sa tu stretnú tie najlepšie chlapčenské a dievčenské tímy z oboch krajín. Ceny víťazným tímom odovzdajú ambasádori turnaja, česká futbalová legenda Jan Koller a slovenská futbalová hviezda Szilárd Németh. Sprievodný program bude tentokrát v réžii mladých hviezd zo sociálnych sietí – speváka Johnyho Machettu a jeho kolegov zo skupiny Fame team.

Slovensko budú vo vyškovskom superfinále reprezentovať dva najlepšie chlapčenské a dievčenské tímy zo semifinálových zápasov, ktoré sa stretnú medzi sebou a víťazi a víťazky si potom zmerajú svoje sily so šampiónmi z  Česka. V bojoch o celkové víťazstvo medzi chlapcami sa stretnú ZŠ s MŠ Kornela Mahra 11 z Trnavy  a Súkromné športové gymnázium Košice. O víťazný pohár pre dievčenský tím potom budú za Slovensko bojovať hráčky ZŠ s MŠ Hurbanova a Základná škola Vrbové.

Coca-Cola Cup určený pre žiakov a žiačky druhého stupňa základných škôl a nižších ročníkov viacročných gymnázií s osemročným vzdelávacím programom patrí medzi obľúbené športové turnaje. Jeho cieľom je povzbudiť mladých ľudí k pohybu a k tomu, aby si vychutnali spoločný zážitok z tímového športu. Účastníci sa môžu každý rok tešiť na veľmi atraktívne futbalové ceny a nie je tomu inak ani tento rok. „Na tohtoročného víťaza čaká štvordňový zájazd do Madridu vrátane tréningu v športovom centre Realu Madrid Valdebebas. Tri tímy sa ďalej môžu tešiť na výlet na Majstrovstvá Európy vo futbale hráčov do 21 rokov, kde ako vlajkonosiči odprevadia hviezdnych hráčov na zápasy v semifinále a vo finále,“ komentuje Jana Nováková, zástupkyňa spoločnosti Coca-Cola, ktorá turnaj organizuje.

Vyškovské superfinále sa ponesie v duchu zábavy a radosti zo športu. Všetci účastníci aj fanúšikovia sa môžu tešiť na pestré aktivity a sprievodné súťaže, v ktorých budú môcť vyhrať napríklad iPady alebo športové vybavenie Nike. Turnajom hráčov aj návštevníkov prevedie obľúbená komentátorská dvojica Vojtěch Bernatský a Štefan Eisele. Už neodmysliteľným hosťom turnaja bude ambasádor projektu, futbalová legenda Jan Koller, a slovenská futbalová hviezda, Szilárd Németh.

Novinkou tohtoročného superfinále budú mladé hviezdy sociálnych sietí, YouTuber z tzv. Fame teamu (Teri Blitzen, Gabriela Heclová, Johny Machette a Zdeněk Piškula), ktorí budú hráčov aj ich fanúšikov sprevádzať počas celého dňa. Na záver turnaja sa môžu všetci tešiť na koncert frontmana Fame teamu, Johnyho Machettu, ktorý k svojej účasti uviedol: „Ja osobne som sa ako študent a milovník futbalu na tomto turnaji zúčastnil, takže som rád, že po rokoch môžem byť opäť jeho súčasťou. Je totiž super vidieť, že sa niekto stará o tých najmladších a nenechá ich sedieť len pri počítači, takže za mňa rozhodne veľké ďakujem. Kiež by bolo viac podobných projektov.“

Do turnaja Coca-Cola Cup 2014/15 sa prihlásilo celkom 784 chlapčenských a 112 dievčenských tímov z Českej republiky a 547 chlapčenských a 127 dievčenských tímov zo Slovenska.