Kvalita ukrytá v tradícii.

Dobré trávenie je základom vitality a dlhovekosti. Vedeli to už naše staré mamy, ktoré pracovali fyzicky niekoľkonásobne viac, než väčšina dnešnej populácie. Väčšinu činností dnes na poliach i v závodoch robia namiesto ľudí stroje. Únavu z fyzického výkonu vystriedala psychická vyčerpanosť populácie čoraz mladších ročníkov. V čom teda tkvie tajomstvo vitality našich starých mám? My vám to prezradíme.

Kvalitu vystriedala kvantita

Určite ste si všimli, že z každej strany počúvame o dôležitosti pitného režimu. Osveta v tomto smere nabrala na obrátkach posledných desať rokov priam rýchlosťou svetla. Rady typu- pite 3 až 4 litre tekutín denne a podobne by ste však mali brať minimálne s rezervou. Neexistuje totiž všeobecne platný odporúčaný objem tekutín pre každého. Aj vaši rodičia, či starí rodičia vám isto potvrdia, že za čias ich mladosti nikto striktne nesledoval koľko tekutín vypije. Ľudia sa riadili svojimi pocitmi a malo to čosi do seba. Platí staré známe: „Všetkého veľa škodí“ a s tekutinami je to rovnako tak. Namiesto kvantity stavte v tomto prípade skôr na kvalitu zdroja vody, ktorú prijímate a doprajte tak svojmu telu dostatok kvalitných tekutín.

Prospešné minerály a zásaditý charakter

Každý človek denne vylúči priemerne 2,5 litra vody. V horúcich letných dňoch to môže byť aj viac. Spolu s vodou však z organizmu odchádzajú i cenné minerály, ktoré telo potrebuje pre svoje optimálne fungovanie. Je preto vhodné zaradiť do pitného režimu minerálne vody s vyváženým zložením, vhodné pre každodennú konzumáciu. Dobrou voľbou je minerálna voda Fatra. Poznali ju z naše staré mamy. Pre svoj osviežujúci charakter a liečivé vlastnosti ju používajú už celé desaťročia na prevenciu i liečbu rôznych neduhov. Upravuje zvýšený obsah žalúdočnej kyseliny a neutralizuje vnútorné prostredie žalúdka. Pomáha zbaviť sa nepríjemného pálenia záhy a aktívne podporuje činnosť tráviacej sústavy. Minerálna voda Fatra tak predstavuje dlhoročnú tradíciu a unikátnosť jej zloženia bola tiež ocenená certifikátom „Značka kvality SK GOLD“.