Globálny úspech LG electronics v oblasti dizajnu.

Spoločnosť LG Electronics (LG) oslavuje v tomto roku úspechy v niekoľkých oblastiach. Práčky LG sú svetovou jednotkou a produkty radu Music Flow boli ocenené pre svoj jedinečný a nadčasový dizajn.

V oblasti práčok sa už šesť rokov drží na celosvetovej špičke práve spoločnosť LG. Podľa Euromonitor sú spredu plnené práčky od LG tými najpredávanejšími na globálnom trhu a celkový podiel tvorí 14,7 percenta (Euromonitor International Limited: kategória Práčky, maloobchodné predaje podľa objemu 2014). Výnimku tvorí USA, kde si LG drží túto pozíciu už osem po sebe nasledujúcich rokov. Zákazníci oceňujú hlavne inovácie ako napríklad Direct Drive motor, vďaka ktorému sú práčky výkonnejšie, užšie a stabilnejšie. Novinkou je aj technológia TurboWash™, ktorá výrazne skracuje dobu prania a zefektívňuje celý proces.

Audio produkty z dielne spoločnosti LG vynikajú nielen skvelým zvukom, ale aj nadčasovým dizajnom. Práve ten ocenili porotcovia iF DESIGN AWARD a Red Dot Design Award u produktov radu Music Flow – bezdrôtového SoundBar HS9 a bezdrôtových reproduktorov P7 a H3. „Ceny iF za dizajn produktov sú udeľované už viac ako šesťdesiat rokov. Tohto ocenenia si vážime aj preto, že hodnotí nielen vzhľad, ale aj praktickosť, inovatívnosť či bežné využitie produktov,“ komentuje Marek Sojak.