Dovolenkový región Murtal.

Na jednej strane Murtalské hory, nedotknutá príroda a hmatateľný pokoj. Na druhej strane športové výzvy a špičkové podujatia. O pohyb sa starajú cyklotrasy, vybrané horolezecké túry, pohodlné rodinné výlety a výlety cez horské pasienky. Malebné časti krajiny, malé historické mestečká a trhy ponúkajú nádherné pohľady. A v údolí to skutočne žije: Podujatia okruhu Red Bull Ring sú plné dobrodružstiev a zážitkov.

Spomaľte tempo v murtalských horách:

Hor sa za „prírodným dobrodružstvom“ do prírodného parku Zirbitzkogel-Grebenzen

Prírodný park Zirbitzkogel-Grebenzen je neobyčajný prírodný klenot. Nachádza sa medzi vrchmi Zirbitzkogel (2 396 m) a Grebenzen (1 892 m).

Na cestách po „VIA NATURA“

Naši predkovia žili v súlade s prírodou. Nemenili ju. Namiesto toho rozumeli jej znameniam a dodržiavali jej zákony. Diaľkový turistický chodník dlhý 126 km približuje znovu človeka k prírode. Vďaka ekologickému mobilnému konceptu prírodného parku nemusíte používať ani vlastné auto, lebo elektrické bicykle a turistické autobusy umožnia všetkým milovníkom prírody pohodlný návrat na začiatok putovania.

Drevo – ako živo rastúca rastlina.

Drevo hrá odjakživa dôležitú úlohu v Štajersku a tiež v dovolenkovej oblasti Murtal. Drevený svet Murau predstavuje historické a súčasné drevené objekty. Cez drevený svet Murau vedú informatívne a zábavné chodníky. Viac než 90 staníc dreveného sveta je obsahovo rozdelených na jednotlivé trasy a ku každej téme sa ponúka osobitný prístup. Drevené múzeá v St. Ruprecht či v Murau ponúkajú prehľadné informácie o dreve ako surovine a jeho používaní v minulosti a v súčasnosti. V ďalších budovách, napríklad vo veži „Forstturm“, sa návštevníci dozvedia všetko o flóre a faune štajerského lesa. Zážitkom pre celú rodinu sú ďalšie ponuky dreveného múzea, ako napríklad drevené detské ihrisko, arborétum (vychádzkový sad) alebo domáce dielne.

Alm Butler, exkluzívny servis na náhornej plošine Turracher Höhe.

Lyžiarsky služobník, oceňovaný návštevníkmi v zime, prezieravo rozmaznáva hostí na horách svojimi službami aj v lete. Vďaka nemu môžu letní hostia stráviť svoju dovolenku ešte krajšie a uvoľnenejšie. V ponuke sú overené tipy, drobné pozornosti alebo osobný sprievodca. Počas výletov v sprievode Alm Butler-a hostí prekvapia malé darčeky a osobitná pozornosť. Stanice Alm Butler ako takzvaní „nemí služobníci“ poskytujú ďalšie služby a pomoci a svojou útulnosťou pozývajú zastaviť sa a stretnúť sa s prírodou. Alm Butler sa jednoducho postará o „viac“ uvoľnenia, zážitkov a tým aj o nezabudnuteľný čas.

Dovolenka s kartou pre hostí Murtal GästeCard.

Hostia v Dovolenkovom regióne Murtal hneď po príchode dostanú od svojho hostiteľa „malú kartu s veľkými regionálnymi výhodami“ a môžu tak využiť skvelé zľavy vo vychýrených výletných destináciách, ako aj v obchodoch a podnikoch celého regiónu.

Informácie: www.murtal.at