Broskyňové pyré.

Náročnosť: 1 bábovka

Doba prípravy: asi 35 minút

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml

Prísady:

  • 1 kg broskýň (olúpaných a odkôstkovaných)
  • 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
  • 1 Vanilkový struk „Bourbon“ Dr.Oetker
  • 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker
  • 1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Príprava:

  1. Na prípravu pyré vložíme broskyne do väčšieho hrnca a pomocou ručného ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme škoricový cukor, rozkrojený vanilkový lusk a kyselinu citrónovú a dobre premiešame s želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
  2. Odoberieme prípadnú penu, pridáme vanilkový lusk a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkom, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku. Tip: Broskyne môžeme čiastočne alebo úplne nahradiť marhuľami. Pyré sa hodí na priamu konzumáciu teplé aj studené.