V Bratislave v Bory Mall je otvorený najväčší detský Svet zábavy.

Nákupno-zábavné centrum Bory Mall otvorilo najväčší vonkajší Svet zábavy pre deti na Slovensku situovaný pri nákupnom centre. Na deti všetkých vekových kategórií čaká spolu až 57 hracích zostáv s viac ako 120 rôznymi atrakciami umiestnenými celkovo na ploche 4 550 metrov štvorcových.

Po šiestich mesiacoch od otvorenia Bory Mall sa otvorilo najväčší  a najmodernejší vonkajší Svet zábavy pre deti za takmer 1,4 milióna eur. Areál sa skladá z dvoch častí.  Prvou je verejná zóna s 23 samostatne stojacimi zostavami vrátane hmloviska na letné osvieženie, vzdelávacích atrakcií pod názvom Veda hrou, i veľkej hracej zostavy. Druhá časť s rozlohou 3 000 m2 je rozšírením Buppi – Detského sveta a deťom každého veku ponúka až 34 zostáv, na ktorých sa môžu dosýta vyblázniť.

Doslova najväčším lákadlom je obrovský, 5-poschodový Megahrad, týčiaci sa do výšky 11 metrov, ktorý je najväčšou zostavou tohto typu v rámci strednej Európy, postavenou v exteriéri. Jeho súčasťou sú takmer šesť metrov vysoké šmykľavky, lanové mosty, rampy, boxovacie mechy a množstvo ďalších atrakcií. Malí borci budú určite nadšení najmä z 50 metrov dlhej dráhy na spúšťanie sa na nafukovacích kolesách. Okrem Megahradu sa však deti môžu zabaviť aj na ďalších atrakciách, rozdelených do zón podľa vekových skupín. Samozrejmosťou sú hojdačky, pieskovisko, dokonca lezecká veža či autodráha so šliapacími autíčkami. Visutá lanová dráha zasa všetkým odvážlivcom poskytne nevšedný zážitok – spúšťať sa totiž budú až z výšky viac ako 7 metrov nad zemou. Mať dostatok času na neštruktúrovanú hru je pre vývoj detí veľmi dôležité. Dovoľte deťom hýbať sa, skákať, loziť, testovať hranice vlastného tela. Doprajte im voľnosť a možnosť hýbať sa tak, ako práve oni sami chcú. Dieťa by malo naozaj každý deň dostať priestor na uvoľnenie napätia zo školy a zo sedavých činnosti.

Vďaka množstvu hracích zostáv s viac ako 120 atrakciami môžu deti stráviť na najväčšom ihrisku nezabudnuteľné chvíle plné radosti a pohybu. Žiadne dlhé čakanie v rade, tlačenica ani hádky o hojdačky nehrozia. Príjemnú atmosféru a chladivý tieň aj počas slnečných letných dní poskytne návštevníkom 40 stromov vysadených v areáli Sveta zábavy.

Veľmi nás teší, že v našej mestskej časti vyrástol takýto priestor, ktorý poskytne možnosť zabaviť sa i športovo vyžiť deťom všetkých vekových kategórií.

Ďalšou dobrou správou je, že celý areál bude až do 1. júna pre návštevníkov zadarmo.