Slnečná jar navštívila aj Arboria park.

S príchodom teplejšieho počasia sa začalo jarné upratovanie.Uplynulý víkend bolo v trnavskom rezidenčnom projekte Arboria park rušno. Počas celého víkendu sa pre širokú verejnosť uskutočnil Víkend otvorených dverí, kde si návštevníci mohli pozrieť hotové byty a taktiež kompletne zariadené vzorové byty, spoločné priestranstvo ihriska a oddychové zóny a spoznať tak, ako sa žije obyvateľom Arboria parku. Pre deti bola pripravená izba s hračkami a omaľovánkami a mnoho ďalších aktivít.

V rámci víkendu otvorených dverí sa v sobotu 16.5. uskutočnila pre obyvateľov Arborie jarná susedská brigáda. Všetci, ktorým nie je ľahostajné prostredie v ktorom žijú, upratovali okolie bytoviek a vysádzali trvalky, trávu a skoro 160 kusov kríkov, čím prispeli k rozvoju parku. Na mieste bola i záhradná architektka, ktorá ochotne pomáhala všetkým účastníkom brigády. Pre všetkých zúčastnených bolo pripravené občerstvenie a hamburgery z originálneho food trucku, ktorý bol pristavený pri Arborii. Rozdalo sa asi 170 hamburgerov, čo svedčí o hojnej účasti.

„Ošetrili sme trávnik na našich dvoroch, vysádzali nové kvety, upratali spoločné priestory  Arborie Veternej a Slnečnej,“ uviedla jedna z obyvateliek Arboria parku, Lenka Valentovičová.

Jarná brigáda opäť utužila kolektív obyvateľov a podporila komunitný charakter bývania, ktorý je pre Arboria park špecifický. Naplno si tak môžu užívať jar v príjemnom a čistom prostredí.