Optimálne prostredie pre spanie aj počas horúcich letných dní.

Únava, ospalosť a zhoršené sústredenie sú znaky prebdenej noci. Dôvodom pritom nemusí byť iba nedostatočná dĺžka spánku, ale tiež jeho kvalita. Okrem nevyhovujúcich svetelných a zvukových podmienok pre spánok je zásadným faktorom aj správna teplota, ktorá by nemala prevyšovať 20 °C. Klimatizácie spoločnosti Samsung sú vybavené radom funkcií, aby zabezpečili váš kvalitný spánok aj počas horúcich dní.

Klimatizácie do každej spálne

Nie každý sa v živote riadi pevne daným harmonogramom, takže ani čas ísť do postele, si neplánujeme dopredu. Klimatizácie Samsung sú pripravené na všetky možnosti. Vďaka výkonnému režime Fast Cool ich môžete spustiť až s príchodom do spálne – vďaka diaľkovému ovládaniu samozrejme so všetkým pohodlím až z postele – a miestnosť sa naplní čerstvým vzduchom, skôr než napočítate päť ovečiek. Následne klimatizácia automaticky udržiava požadovanú teplotu v režime Comfort Cool, takže nemusíte vstávať a prepínať nastavenie.

Klimatizačné jednotky sú vybavené funkciou good’sleep, ktorá upravuje teplotu v miestnosti v priebehu noci. Vo fáze 1 zníži teplotu v miestnosti a uľahčuje zaspávanie. Vo fáze 2 sa teplota mierne zvyšuje a telo sa uvoľní. Fáza 3 zaistí príjemné prúdenie vzduchu, ktoré postupne človeka prebudí a ten sa bude cítiť odpočinutý.

Pre fanúšikov moderných technológií sú klimatizácie vybavené funkciou Smart Wi-Fi. Môžete ich tak spustiť a ovládať cez svoj smartfón kedykoľvek a odkiaľkoľvek si práve zmyslíte. Aplikácia je zdarma na stiahnutie pre Android a iOS.

Tichý a úsporný

Klimatizácie sú vybavené energeticky úsporným digitálnym prevodníkom s invertorovou technológiou. Vďaka nemu sú vysoko energeticky úsporné (podľa hodnotenia SEER až 7,1), pretože nemusia neustále vyrovnávať teplotné výkyvy ako klimatizácia bez digitálneho prevodníka. Aj samotný chod klimatizácie je tichší.

Spotrebu energie znižuje aj inteligentný režim klimatizácií Samsung pre jedného používateľa. Tento režim využíva menšiu kapacitu kompresora, stále však vytvára dostatočne príjemné prostredie.

Spánok bez vírusových nočných môr

Klimatizácie sú zárukou nielen teplotného komfortu, ale udržujú prostredie v domácnosti zdravé, pretože účinne bojujú proti alergénom, plesniam, baktériám a vírusom. Easy Filter zachytáva prachové častice a alergény. Systém Virus Doctor následne účinne zasiahne proti vírusom, vrátane chrípkového podtypu H1N1, a baktériám. V poslednej fáze vypúšťa iónová technológia S-Plasma do miestnosti atómy vodíka a ióny kyslíka, ktoré hubia chrípkové vírusy, huby, baktérie, alergény a ďalšie nečistoty.

Desatoro spánkovej hygieny

Odborníci na nespavosť a poruchy spánku stanovili 10 základných pravidiel pre kvalitný spánok. Správna teplota v miestnosti je jedným z nich.

  1. Od neskorého popoludnia (4-6 hodín pred zaspaním) nepite kávu, čierny či zelený čaj, kolu alebo rôzne energetické nápoje a obmedzte ich požívania počas dňa. Pôsobia povzbudivo a rušia spánok.
  2. Vynechajte večer ťažké jedlá a posledné zaraďte 3-4 hodiny pred spaním.
  3. Ľahká prechádzka po večeri môže spánok zlepšiť. Naopak cvičenie 3-4 hodiny pred spaním ho môže narušiť.
  4. Po večeri už neriešte dôležité témy, ktoré vás môžu rozrušiť. Naopak, snažte sa príjemnou činnosťou zbaviť stresu a pripraviť sa na spánok.
  5. Nepite večer alkohol, aby ste lepšie zaspali – alkohol kvalitu spánku zhoršuje.
  6. Nefajčite, zvlášť nie pred zaspávaním a v čase nočného prebudenia. Nikotín tiež organizmus povzbudzuje.
  7. Posteľ aj spálňu používajte len na spánok a sexuálny život (odstráňte zo spálne televízor, v posteli nejedzte, nečítajte si a cez deň ani neodpočívajte).
  8. V miestnosti na spanie minimalizujte hluk a svetlo a zaistite vhodnú teplotu (najlepšie 18-20 ºC).
  9. Líhajte si a vstávajte každý deň (aj cez víkend) v rovnakom čase ± 15 minút.
  10. Obmedzte pobyt v posteli na nevyhnutne potrebný čas. V posteli sa zbytočne neprevaľujte, posteľ neslúži na premýšľanie.

Zdroj: http://www.ulekare.cz/clanek/spankova-hygiena-11338