Odolnosť je druhé meno pre Samsung Galaxy Xcover 550.

Na stavbe, v dielni, v nepriestupnom lese. Všade tam, kde je nevľúdne počasie, sa odolný telefón Samsung Galaxy Xcover 550 vyžíva. Operačný systém by ste u neho hľadali márne, za to sa môže pochváliť vysokým stupňom krytia IP67. Prach, dážď ani ponorenie do vody ho tak absolútne nevyvedú z miery. Praktickosť zvyšuje taktiež klasická tlačidlová klávesnica, ktorá síce môže pôsobiť zastaralo, pri vytáčaní čísla v pracovných alebo športových rukaviciach je však viac než vítaným riešením.

Odolná výbava

Do tela s profilom 1,4 cm a hmotnosťou 120 g bol zabudovaný 3Mpx fotoaparát s prisvetľovacou diódou, ktorá môže za zlých svetelných podmienok poslúžiť aj ako svietidlo. Ďalej Samsung Galaxy Xcover 550 dostal do vienka FM rádio, Bluetooth aj slot pre microSD. Celkovú kapacitu pamäte je možné zvýšiť až o ďalších 16 GB pomocou microSD karty. Z hľadiska GSM sietí zvláda 3G.

Vysoká výdrž, praktické prvky

Vzhľadom k výbave, ktorou Samsung Galaxy Xcover 550 disponuje, je 1500mAh batéria zárukou niekoľkodňovej slobody od nabíjačky. Rovnako displej telefónu s veľkosťou 2,4 palca má v kontexte nulových „inteligentných“ aplikácií úplne postačujúce rozmery. Pri návrhu dizajnu stavil Samsung predovšetkým na jednoduchosť a praktickosť. Celý horný okraj telefónu je vytvarovaný do plochého pútka, za ktoré je možné telefón pripevniť napríklad na kľúčenku na krk. Okraje i zadná strana krytu sú vybavené hlbokými drážkami pre ešte stabilnejší úchop v rukaviciach aj s mokrými rukami.

Samsung Galaxy Xcover 550 je v predaji za odporúčanú maloobchodnú cenu 99 € s DPH.