Nový tablet Samsung Galaxy Tab A po prvýkrát na slovenskom trhu.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd. uvádza na slovenský trh nováčika medzi tabletmi Samsung Galaxy Tab A. Tenký a ľahký tablet s operačným systémom Android 5.0 Lollipop je vybavený štvorjadrovým 1,2 GHz procesorom, až 2GB RAM (podľa variantu), 16GB úložiskom a Micro SD slotom pre 128 GB externé úložisko. Novinka je od dnes v predaji od 309 €.

Je štýlový, ľahký s výkonom, ktorý zákazníci od radu Samsung Galaxy očakávajú. Vďaka nízkej hmotnosti a profilu len 7,5 mm sa pohodlne drží v ruke a ľahko sa ovláda.

Optimálny zážitok zo sledovania

S ohľadom na zákaznícke preferencie má netradičný pomer strán 4:3, aby poskytoval najlepší možný zážitok zo sledovania.

Prémiový obsah ako darček

Prostredníctvom Galaxy Gifts si majitelia môžu stiahnuť aplikácie The New York Times, The Economist či čítačku Wooky pre Samsung. Nechýba elektronické predplatné denníka Hospodárske noviny na 6 mesiacov úplne zdarma. Predplatné bude ponúkané prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá bude k dispozícii na stiahnutie v obchode Galaxy Apps.

Zdokonalený fotoaparát

Vo výbave je 5 Mpix zadný (hlavný) fotoaparát a 2 Mpix predný fotoaparát. Automatické zaostrovanie zaisťuje vynikajúcu ostrosť snímok a režim One Shot umožňuje jednoducho prepínať medzi režimami One Click Mode a One Click Recording. Dokáže zachytiť až 20 snímok po sebe jediným dotykom vďaka funkcii nepretržitého snímania.

Nové užívateľské rozhranie

Zmeny sa dočkalo rozvrhnutie domovskej obrazovky aby zodpovedalo novému pomeru strán 4:3. Môžete ľahko presúvať súbory do priečinka Moje súbory pomocou jednoduchého pohybu drag & drop. Rozšírený priestor pre notifikácie dáva možnosť zobraziť až päť oznámení na uzamknutej obrazovke súčasne. V hornej časti obrazovky sa tak namiesto oznámenia nachádza zjednodušené rozloženie kontaktov a zoznam obľúbených kontaktov sa zobrazuje vždy hore.

Rozšírený režim Kids

je možné stiahnuť cez Galaxy Essentials alebo Galaxy Apps, prináša rodičom možnosť kontroly nad tým, ako deti Galaxy Tab A používajú, majú prehľad o dobe strávenej so zariadením a aplikáciách a funkciách. Kontrola prebieha aj prostredníctvom generovanej správy o činnosti používateľa. Vďaka režimu Kids si deti môžu nastaviť svoju pestrú domovskú obrazovku a využívať špeciálne funkcie vrátane hudby, kreslenia, nálepiek a zvláštnych sekcií „Priatelia“ a „Hranie“. Funkcia Multi-Kids Profile navyše umožňuje, aby si vlastný profil užívateľa vytvorilo na jednom zariadení až šesť detí.

SideSync 3.0

Bezproblémové zdieľanie obrazoviek, okien i dát medzi tabletom a monitorom počítača zaisťuje SideSync 3.0. Táto funkcia zahŕňa i vzdialené oznámenia o hovoroch a textových správach. Vďaka funkcii Document Share môžu používatelia jednoducho presúvať súbory z obrazovky tabletu na monitor.

Quick Connect

Prostredníctvom funkcie Quick Connect* sa zobrazujú videá z tabletu na televízoroch Samsung Smart TV. Tiež je možné streamovať živé televízne vysielanie zo Smart TV na Galaxy Tab A či na obrazovke Smart TV prechádzať informácie o počasí, aktuálnom čase a pláne dňa.

* Funkciu Quick Connect je možné využiť len na televízoroch Tizen 2015, ktoré podporujú BLE.