Majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji a zostavu tímov dopĺňa Miele práčovňa.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2015 sa vrátili do Českej republiky po jedenástich rokoch. Hokejoví fanúšikovia si už vychutnávajú zápasy medzi najlepšími tímami sveta. Úlohou profesionálnych práčok a sušičiek je technická podpora – starajú sa o to, aby mali hráči a ďalší členovia tímu vždy perfektne vypratú a čistú bielizeň.

Majstrovstvá prinášajú veľa zaujímavých tém – aká bude zostava jednotlivých tímov, ich stratégie a výkony hráčov. Málokto sa však zamyslí nad tým, čo sa deje s obrovským množstvom bielizne, ktoré jednotlivé tímy denne potrebujú. V Prahe a Ostrave je k dispozícii skupina ľudí, ktorá sa o ňu stará v improvizovaných práčovniach. Pražská časť Majstrovstiev sveta sa síce odohráva v O2 arene, ale práčovňa s práčkou Miele PW 6137 a sušičkou PT 8337 (obe na 13 až 16 kg bielizne), je umiestnená v Arene Sparta v blízkosti Hotela Expo.

V Ostrave sa vyperie až tona bielizne denne

Hokejoví šampióni samozrejme vyžadujú perfektnú starostlivosť vo všetkých oblastiach. Inak to nie je ani v prípade bielizne, ktorú má na starosti podporný tím spolu s prístrojmi Miele. Fungovanie provizórnej práčovne v ČEZ Arene Ostrava približuje Peter Celerin, správca HC Vítkovice Steel, ktorý využíva aj skúsenosti z MS v roku 2004: „V našej mobilnej práčovni využívame pre potreby majstrovstiev štyri profesionálne práčky Miele PW 6107 a tri profesionálne sušičky PT 8257 na 10 kg bielizne, pre prípadný nápor máme v zálohe ešte ďalších päť práčok a päť sušičiek,“ hovorí Peter Celerin. Prať sa môžu všetky textílie: dresy, ribaná či uteráky. Oblečenie pre hokejistov je vyrobené z funkčných materiálov, ktoré je potrebné prať pri nižšej teplote a nesmie sa, na rozdiel od bavlny či froté, sušiť horúcim vzduchom. Celý proces starostlivosti o bielizeň nezaberie viac ako dve hodiny. „Predpokladám, že denne vyperieme 900 kg až 1 tonu hokejovej bielizne,“ dopĺňa P. Celerin.

www.miele.sk