Letné ,,džemovanie“ sa začína.

S Dr.Oetker bude aj tento rok príprava domácich džemov radosťou. Ovocie z vlastnej záhradky, cukor podľa vlastnej chuti, kombináciám ovocia a korenín sa medze nekladú. To je základ pre ten najlepší domáci džem. Prípravou vlastného džemu presne viete, čo sa v každom zaváracom pohári nachádza a čo svojej rodine ponúknete. So želírovacími prípravkami Dr.Oetker sa navyše nemusíte obávať, že sa niečo nepodarí a vynaložená snaha vyjde na zmar.

So želírovacími prípravkami od Dr.Oetker to pôjde ako po masle

Aby vám išlo zaváranie od ruky, siahnite po tých správnych prípravkoch na želírovanie. Látka, ktorá je základom želírovania, sa nazýva pektín. Nachádza sa v každom ovocí, ale nie v rovnakom množstve. Pri ovocí si musíte všímať to, či je kyslejšie, alebo sladšie (prípadne menej alebo viac zrelé). Ak sa chystáte želírovať kyslejšie ovocie, pridajte k nemu želírovací prípravok Dr.Oetker Gelfix 1:1. Naopak pri zrelom a veľmi sladkom ovocí zvoľte prípravok Dr.Oetker Gelfix Klasik 3:1. Tieto prípravky zintenzívnia chuť ovocia a skrátia dobu prípravy samotného džemu. Vďaka tomu, že sa ovocie bude variť kratšie, ostane v ňom zachovaných väčšie množstvo živín a vitamínov. Ak by sa vám zdalo, že džem ešte nie je dostatočne tuhý, pridajte do neho ešte 1 – 2 kávové lyžičky kyseliny citrónovej od Dr.Oetker. Tá vám pomôže dosiahnuť tú správnu konzistenciu.

Praktická rada navyše

Pred naplnením domáceho džemu do pohárov je potrebné z hotového džemu pozberať penu. Táto pena, ktorá vznikne pri varení džemu, môže vzhľadom na bublinky vzduchu poškodiť vzhľad a trvanlivosť zaváraniny.

Želírovacie produkty od Dr.Oetker:

  1. Klasické džemy s 50 % ovocia

Dr.Oetker Gelfix Klasik  1:1  -Ideálny na použitie pri kyslejšom alebo menej zrelom ovocí.

Tradičný želírovací pomocník na výrobu ovocných džemov, marmelád a želé. Jedno balenie postačí na 1 kg ovocia, prípadne 850 ml ovocnej šťavy a 1,150 kg cukru. Už po 6 minútach varenia je džem hotový. Ak chcete dodať džemu ľahko karamelový nádych, použite trstinový alebo hnedý cukor.

     2. Extra ovocné džemy až so 66 % ovocia

Dr.Oetker Gelfix Extra 2:1 – Ideálny pri príprave džemov so stredne sladkým alebo stredne zrelým ovocím.

Tento želírovací prípravok je skvelý na prípravu džemov, marmelád alebo želé s vyšším obsahom ovocia. Postačí vám polovičné množstvo cukru, čo poteší aj priaznivcov zdravšieho životného štýlu. Jedno vrecúško vystačí na 1 000 g ovocia a 500 g cukru a varí sa rovnako iba 6 minút.

Viac inšpirácií nájdete aj na stránke www.zavaranie.sk.