Goodyear EfficientGrip Performance bola ocenená v 11 testoch pneumatík.

Výsledky testov letných pneumatík: EfficientGrip Performance dosiahli vrchol. 

Spoločnosť Goodyear oznamuje, že jej pneumatika EfficientGrip Performance sa v najvýznamnejších porovnávacích testoch letných pneumatík umiestnila až 11-krát na stupňoch víťazov, z čoho 5-krát na prvom mieste. Nedávno zverejnené testy, ktoré sa realizovali od mája do novembra 2014 s pneumatikami najrôznejších rozmerov, oceňujú vlastnosti pneumatiky či už na mokrých, tak i na suchých vozovkách.

Pneumatika EfficientGrip Performance zvíťazila v piatich prestížnych testoch pneumatík nezávislých organizácií a magazínov: Teknikens Värld, Aftonbladet Bil, ADAC / Stiftung Warentest, ACE-Lenkrad / GTÜ / ARBÖ a ÖAMTC / TCS; v ďalších šiestich testoch obsadila druhé alebo tretie miesto: ADAC / Stiftung Warentest, ÖAMTC / TCS, Auto motor und sport, Auto Straßenverkehr a dvakrát v Que Choisir.

„Sme veľmi pyšní na výsledky našej pneumatiky EfficientGrip Performance v testoch letných pneumatík. Výsledky v mnohých významných testoch v regióne EMEA (Európa, Blízky východ a Afrika) potvrdili výborné vlastnosti pneumatiky s krátkou brzdnou dráhou na mokrých i na suchých vozovkách a s nízkou spotrebou paliva počas celej životnosti pneumatiky vďaka využitým technológiám znižujúcim opotrebovanie pneumatiky,” uviedol Hans Vrijsen, marketingový riaditeľ Goodyear EMEA. „Naviac, väčšina rozmerov pneumatiky EfficientGrip Performance má hodnotenie A v priľnavosti na mokrej vozovke a B v spotrebe paliva. Ide o druhý rok, keď si pneumatiky Goodyear s hodnotením BA viedli tak dobre v testoch letných pneumatík.”

Pneumatika EfficientGrip SUV sa pripojila k skvelým výsledkom EfficientGrip Performance s prvým miestom v testoch Auto Zeitung a Auto Bild allrad a pneumatika Eagle F1 Asymmetric 2 zvíťazila v hodnotení Auto Zeitung a získala tretie miesto v Auto Bild Sportscars.

Pre viac informácií o značkách Goodyear a Dunlop nás sledujte na Twitteri @goodyearpress. Viac informácií o spoločnosti Goodyear a jej produktoch nájdete na www.goodyear.sk.