Dobré jedlo, pivo a príjemná atmosféra od štvrtku do nedele 21. – 24. mája 2015 na Slovak Food Festivale.

Akcia sa koná na Bratislavskom hrade a návštevníkov budú lákať chutné jedlá z čerstvej zeleniny, rôzne druhy mäsa, pečiva a sladkých dobrôt. Tradične budú mať možnosť ochutnať aj niekoľko slovenských a zahraničných pivných značiek. Spojenie dobrého jedla a výnimočného piva je zážitkom pre chuťové poháriky každého gurmána. Najväčší priestor bude mať aj tento rok Pilsner Urquell, ktorý predstaví pivnú cestu so sládkom Plzenského Prazdroja Václavom Berkom. Ten pivných fanúšikov prevedie históriou piva Pilsner Urquell, ktorého vzácny recept vznikol pred 173 rokmi.

Gurmáni sa môžu tešiť na jedinečný zážitok, a to nepasterizovaný a nefiltrovaný Pilsner Urquell. Na milovníkom piva čaká niečo skutočne špeciálne, pretože sa bude čapovať pivo priamo z ležiackeho tanku. „Ide o nefiltrované pivo – autentické a vo svojej najčerstvejšej forme. Chutí tak, akoby ste ho pili priamo v pivovare. Možnosť ochutnať takúto špecialitu majú len návštevníci pivovaru priamo v Plzni, odkiaľ toto unikátne pivo pochádza a vybraných festivalov zameraných na gastronómiu, kde ho exkluzívne privážame,“ dodáva Marek Lettrich, manažér značky Pilsner Urquell. Celým programom bude sprevádzať moderátor Peter „Šarkan“ Novák a víkend spríjemnia aj hudobné vstupy dvojice Robo Papp & Bystrík. Víťaz súťaže Master Bartender Marián Repaský predvedie návštevníkom rôzne štýly čapovania, ako sú „Hladinka“, „Mlieko“ a „Šnyt“.

V rámci Slovak Food Festivalu sa predstaví 60 vystavovateľov s tradičnými slovenskými, ale aj zahraničnými jedlami a nápojmi. Pripravených je niekoľko desiatok pódiových šou aj živé varenie so známymi osobnosťami Marcelom Ihnačákom a Adrianou Polákovou. Slovak Food Festival prináša tento rok novinku pre svojich návštevníkov v podobe exhibície foodblogerov. Na svoje si prídu aj milovníci slovenských grilovaných delikates. K dobrému jedlu patrí aj dobré pivo, príďte už tento víkend zažiť a ochutnať to najlepšie zo Slovak Food Festivalu na Bratislavskom hrade!

*****