24-hodinové preteky na Nürburgringu pre značku Dunlop: Víťazstvo v triede a dve umiestnenia v prvej desiatke.

Značka Dunlop debutovala so svojou najnovšou generáciou pneumatík GT3 na tohtoročných 24-hodinových pretekoch na Nürburgringu s výrazným úspechom. Dve vozidlá na pneumatikách Dunlop GT3 sa v 43. ročníku jedného z najnáročnejších vytrvalostných pretekov na svete umiestnili v prvej desiatke.

Na trati dlhej 25,4 km, ktorá vznikla kombináciou okruhu na Veľkú cenu a Severnej slučky si zmeralo sily celkove 151 vozidiel pred takmer 200 000 divákmi. Tridsať účastníkov, vrátane všetkých v triede BMW M235i Racing Cup, pretekalo na pneumatikách Dunlop. „Aby sme poskytli našim tímom optimálnu pneumatiku do akéhokoľvek počasia, priviezli sme okolo 2 800 kusov pneumatík, celkove v jedenástich ťahačoch. O všetko sa staralo spolu 25 zamestnancov značky Dunlop,“ popisuje Alexander Kühn, manažér pre OE a Motorsport.

Šieste miesto pre BMW tím Walkenhorst

Tím Walkenhorst Motorsport s obutím najnovších pneumatík Dunlop GT3 zaznamenal na 24-hodinových pretekoch svoj najlepší výsledok. Felipe Fernández Laser, Michela Cerruti, John Edwards a Daniel Keilwitz sa podelili o vodičské povinnosti v tímovom BMW Z4 GT3, aby nakoniec obsadili výborné 6. miesto po 153 okruhoch. Časy tímu Walkenohorst sa na mokrej aj na suchej vozovke priblížili časom popredných továrenských tímov. Išlo o jeden z najvýraznejších automobilov, ktoré sa týchto pretekov zúčastnili, pretože jeho pôsobivý dizajn bol vytvorený presláveným umelcom Jeanom Pierrom Kraemerom.

Desiate miesto pre tím Premio Mercedes-Benz SLS AMG GT3

Philipp Frommenwiler, Kenneth Heyer, Rob Huff a Christian Krognes boli členovia tímu Premio Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Po poškodení auta v kvalifikácii musel tím štartovať až z 30. štartovnej pozície, ale s odhodlaním a pevnou vôľou sa prebíjal pretekárskym poľom až na konečné desiate miesto. Výsledky oboch tímov znamenali posun, ktorý Dunlop vďaka predstaveniu najnovších pneumatík GT3 ukázal. „Tím bol po celý čas pretekového víkendu veľmi preťažený, lebo sa musel vyrovnať s premenlivými poveternostnými podmienkami,“ uvádza Alexander Kühn. „Sme spokojní s prvou skúškou novej generácie pneumatík Dunlop GT3 práve počas 24-hodinových pretekov. Naše pneumatiky pracovali skvelo v rôznych podmienkach a boli konkurencieschopné. Potešila nás ich odolnosť a spoľahlivá výkonnosť v priebehu celých pretekov.“

Subaru vyhralo triedu SP3T na pneumatikách Dunlop

Tím Subaru Technica International dosiahol svoj cieľ – víťazstvo vo veľmi vyrovnanej triede SP3T pre produkčné vozidlá vychádzajúce z cestovných vozidiel. Tímové WRX STi išlo presvedčivo počas celých pretekov a zvíťazilo vo veľmi vyrovnanej triede. Navyše, kombinácia priľnavosti pneumatík Dunlop a pohonu všetkých kolies mu umožnila skončiť na pretekoch pred mnohými vozidlami z výrazne silnejších kategórií celkove na 18. mieste.