Vzdušné, ľahké, ležérne, šík vo svetlých tónoch, to sú módne trendy od Deichmannu na jar a leto 2015.

Trendy v obuvi sa nesú v ležérnom a uvoľnenom štýle. Prevládať bude nízka obuv, bez výrazných aplikácií. Kryštály a kamienky sa objavia najviac na nízkych sandáloch. Nazúvacia a šnurovacia obuv, plátenná, džínsová alebo kožená s ultra nízkou podošvou, pôsobí pohodlne, žensky aj športovo. Letný pocit navodí povrazová podošva, typická pre „espadrilky“, ktorá vyzerá nežne žensky.

Ako v minulom roku, aj tento rok predstavujú ideálnu obuv do teplého počasia modely s dierovaním, prestrihmi, otvorenou pätou alebo špičkou či s perforáciami, ktoré dajú vyniknúť nahej koži. Upustilo sa od honosných dekorácií. Na nízkych mokasínach, ľahkej šnurovacej obuvi, členkových topánkach a letných čižmách, prevažne v bielej farbe a béžových odtieňoch, vás zaujmú dierované plochy, jemné zdobenie a rafinované prestrihy. Perforácie sa objavujú na najrôznejších materiáloch, môže to byť elegantná čipka, hrubý sisal, ľahké plátno alebo jemná koža.

Štýlová Chelsea

V obľube zostáva členková obuv typu Chelsea, charakteristická pružnými všívkami po stranách topánok na úrovni členka. Pôvodne bola navrhnutá ako pánska. Na jar a v lete 2015 sa bude nosiť prevažne vo svojej klasickej nízkej podobe. Do úzadia sa dostanú modely na úzkom vysokom podpätku, ktoré sa väčšinou nosia na jeseň a v zime. Zastúpi ich letný variant na širokom blokovom podpätku, bez prílišných ozdobných remienkov a cvočkov.

Tenisková horúčka pokračuje

Tenisky majú svoje pevné miesto už pomerne dlhú dobu. Niekedy sa nosili iba na šport, teraz sa z nich stále častejšie stáva módna obuv a technické materiály ako sieťovina a neoprén slúžia ako štýlový prvok. Farbám vládne svetlý základ, občas v kombinácii so žiarivými neónovými tónmi ako je modrá, ružová alebo farba mäty.

Módna letná obuv

Túto sezónu sú populárne šľapky s korkovou stielkou. Táto obuv, doteraz radená prevažne do kategórie „zdravotné“, zažíva obrovský boom. Vďaka metalickému nádychu, zdobeniu v podobe cvočkov, ozdobných pásikov a väčších štrasových kamienkov, predstavujú šľapky luxusný doplnok, ktorý tvorí zdanlivo nezlučiteľnú, no trendovú kombináciu s letnými večernými šatami. Okrem šľapiek sa na výslní stále držia i klasické žabky. Korková stielka im dodáva nový a pohodlný vzhľad.

Čo by to bolo za leto bez sandálikov?

Leto 2015 ovládnu ľahké sandále, nízke i na podpätku, s remienkom okolo členka alebo s T-pásikom. Nebudú zbytočne prezdobené. Ozdobné prvky, retiazky, stuhy, cvoky či kamienky, sa objavia len v obmedzenej miere.

Favoritmi sezóny jar/ leto 2015 sú sandále so silnou tvarovanou podrážkou, vyrobenou z ultraľahkých materiálov, ako je guma alebo korok.

Klinové podpätky zažijú ďalšiu sezónu. Ako na „espadrilkách“, tak aj na sandáloch a lodičkách predstavujú letný variant vpredu i vzadu rovnako vysokým briketovým platformám, inšpirovaným ázijským štýlom.

I keď letu budú dominovať modely bez podpätkov, ukrátené nebudú ani milovníčky obuvi s vysokými podpätkami. Sandáliky a lodičky budú zdobiť ako úzke, tak široké podpätky. Predstavujú tak vhodnú elegantnú obuv do mesta.

 

Kabelkygvch

Novým hitom tejto sezóny je kabelka v tvare lichobežníka. Bočné trojuholníky dodávajú kabelkám charakteristický lichobežníkový vzhľad, je priestranná, štýlová a svojím tvarom sa úplne líši od ostatných.

Majú čisté tvary a sú skôr hranatejšie. Našité vrecká, ktoré zároveň slúžia na ozdobné účely, oceníte ako priestor navyše. Prepracované zdobenie, kovové aplikácie a zipsy sú použité decentne a s citom. Vďaka dlhému popruhu si môžete túto kabelku zavesiť ležérne cez rameno, alebo ju niesť elegantne v ruke ako malú kabelku s krátkym úchopom. Športové batohy s našitými vreckami alebo bez nich, poskytnú dostatok priestoru, budú pôsobiť mladistvo a univerzálne. Čierna a hnedá farba sú stálicami, ale, rovnako ako v kolekcii obuvi, kabelkám tiež zavládnu svetlé a pastelové tóny, s bielou a všetkými svetlými odtieňmi, ružovou, svetlomodrou, mätovou, marhuľovou, béžovou a telovou, s odtieňmi šampanského.

Pánska obuv

Ležérny štýl do práce aj na voľný čas.

Mottom pánskej kolekcie je ľahkosť a vzdušnosť. Mokasíny, poltopánky a obuv v námorníckom štýle, vyrobená z plátenných materiálov a jemnej tkaniny, je aktuálnejšia než inokedy. Aj tu prevládajú svetlé farby. Dominuje béžová, odtiene modrej, hnedá a sivá farba. Tmavé tóny sa vyskytujú zriedka. Naopak, biela farba a veľmi svetlé tóny už nie sú tabu. Ako kontrast k farebným vrchným materiálom nemožno prehliadnuť podošvy, ktoré sú často biele.

Ležérnu obuv reprezentuje ľahká velúrová obuv v béžovej, sivej, hnedej alebo modrej farbe. Ponúka uvoľnený štýl pre voľný čas i neformálne piatky. Kto má rád eleganciu, môže zvoliť klasické čierne alebo hnedé šnurovacie poltopánky. Paleta farieb je rozšírená o odtiene šedej, bielej a svetlohnedej. Čierne poltopánky s prackou sú nové, nevšedné a extrémne šik.

Top trendom horúcich letných dní sú žabky a nazúvacie šľapky vyrobené z ľahkých plátenných materiálov, tenkej tkaniny alebo hladkej kože.

 

Detská obuv

a svetlé veselé farby skrátka patria k sebe, bez ohľadu na to, čo sa deje vo svete módy pre dospelých. V detskej dievčenskej kolekcii jar/leto 2015 hrajú významnú úlohu svetlé pastelové tóny, ružová, svetlofialová, tyrkysová a farba malín. Očarujúcu kombináciu tvoria s bielou. Pretrvávajú trendy metalických odtieňov, sú použité len na častiach, nie na celej obuvi. Ďalších detailov, ako sú cvoky a perforácie, veľa nenájdeme. Obuv zdobia nanajvýš malé gombíky v tvare hviezdičiek, ploché a guľaté gombíky, alebo striedmo použité dierovanie. Prevládajú remienkové sandále, baleríny a tenisky. Kolekciu uzatvárajú ľahké letné čižmy. Ani chlapci sa nemusia vzdávať farieb. Populárne chlapčenské farby sú tyrkysová, zelené jablko a svetlomodrá, ojedinele i v kombinácii so žltou a oranžovou. Svetlá podošva k nim tak predstavuje krásny kontrast. Pokiaľ ide o typy obuvi, prevažujú tenisky, často v retro štýle.