Recepty na inšpiráciu.

Čokoládové prekvapenie s malinami – náročnost: 1 bábovka Doba prípravy: asi 15 minút

Na dezert: (4 porcie)

1 balíček Dessertu Chocolat Dr.Oetker

400 ml plnotučného mlieka

45 g cukru

Na ozdobenie:

200 g mrazených malín

2 zarovnané PL cukru

1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker

200 ml smotany na šľahanie

1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker

Zdobenie tmavé Dr.Oetker

Ešte potrebujeme: 4 poháre, elektrický ručný šľahač

  • Cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou 1. Dezert pripravíme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Rozdelíme do pohárov a necháme vychladnúť.
  • Maliny nasypeme do kastrólika, pridáme cukor a škrob a krátko zahrejeme. Malinovú omáčku nanesieme na dezert a necháme vychladnúť.
  • Smotanu so Smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a dezert ozdobíme. 4. Odložíme do chladničky. Pred podávaním posypeme zdobením. TIP:

Miesto mrazených malín môžeme použiť i iné mrazené alebo čerstvé ovocie, napr. jahody, lesné ovocie…

Ovocné lievancové srdiečka – bábovka Doba prípravy: asi 20 minút

Vystačí na: asi 18 kusovOvocne lievancove srdiecka+

Na cesto:

100 g mrazeného lesného ovocia

1 balenie Lievancov Dr.Oetker

300 ml vody

olej na smaženie

Na ozdobenie:

300 g mrazeného lesného ovocia

2 zarovnané PL cukru

1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker

1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker

150 ml studeného mlieka

Ešte potrebujeme:

panvica

väčšiu formičku v tvare srdiečka

ponorný mixér

1. Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme.

  1. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť.
  2. Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme.
  3. Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista.
  4. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. 6. Lievance ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou. TIP:

Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.
 

 

 

Posted in TOP