Rad letných pneumatík EfficientGrip Performance od Goodyear prináša najvyššie hodnotenie na európskom štítku.

Spoločnosť Goodyear predstavila osem nových rozmerov radu EfficientGrip Performance, ktoré nesú najvyššie hodnotenie AA. Vďaka tomuto rozšíreniu spoločnosť Goodyear disponuje jednou z najrozsiahlejších ponúk pneumatík s hodnotením AA na súčasnom trhu. Osem nových rozmerov dopĺňa aktuálnu širokú ponuku pneumatík Goodyear s hodnotením BA, ktorá zahŕňa 53 rozmerov pneumatík EfficientGrip Performance .

Označenie AA je najvyššie dosiahnuteľné hodnotenie na európskom štítku. Označuje pneumatiku, ktorej parametre zodpGoodyear EfficientGrip Performanceovedajú stupňu A či už vo valivom odpore, ktorý ovplyvňuje spotrebu pohonných hmôt, tak aj v priľnavosti na mokrej vozovke. Hodnotenie A v parametri popisujúcom vplyv pneumatiky na spotrebu pohonných hmôt sa dosiahlo vďaka zníženiu valivého odporu. Nové pneumatiky s hodnotením AA, ktoré sa ponúkajú od januára 2015, posilňujú postavenie spoločnosti Goodyear medzi lídrami v oblasti štítkovania pneumatík a potvrdzujú jej úsilie neustále inovovať.

„Štítkovanie pneumatík je pre nás záväzkom od roku a neustále pozorujeme, aký význam majú pneumatiky s výborným hodnotením pre našich zákazníkov i pre širokú verejnosť,“ uviedol Lie Junius, riaditeľ oddelenia Public Affairs spoločnosti Goodyear. „Tohto záväzku sa držíme a prinášame na trh pneumatiky, ktoré dosahujú najvyššie hodnotenie na štítku, a tým zároveň plníme sľub našej spoločnosti znižovať spotrebu pohonných hmôt vďaka nízkemu valivému odporu a zvyšovať bezpečnosť vďaka zlepšenej priľnavosti na mokrej vozovke. Zároveň i naďalej požadujeme od Európskej únie lepšie presadzovanie tohto nariadenia, pretože pociťujeme, že štítky sú výbornou možnosťou, ako lepšie informovať spotrebiteľov o výhodách pneumatík. Štítok obsahuje len informácie o troch parametroch, zatiaľ čo náš vývojový tím sleduje viac ako 50 kritérií, aby sme si boli istí, že na trh prinášame bezpečný, spoľahlivý a veľmi kvalitný výrobok.“

Spoločnosť Goodyear bola prvá, ktorá predstavila koncept pneumatiky AA v máji 2012, teda prvý deň, keď sa nové pneumatiky mohli dobrovoľne označiť štítkom. Od predstavenia tohto konceptu pneumatík spoločnosť Goodyear pokračovala v práci na technológiách, aby mohla naďalej zlepšovať konštrukciu i zmes behúňa a optimalizovať výrobný postup.

 „Sme nadšení, že môžeme ponúknuť osem nových rozmerov pneumatík s hodnotením AA. Vďaka radu EfficientGrip Performance môžeme pokračovať v našom záväzku prinášať inovácie a vysokú kvalitu v pneumatikárskom odvetví,“ povedal Hans Vrijsen, marketingový riaditeľ Goodyear Europe.

Pneumatiky EfficientGrip Performance s hodnotením AA sú k dispozícii v ôsmich rozmeroch: 205/55RI6 94W XL, 205/55RI7 95V XL, 215/55RI6 97H XL, 215/55RI6 97W XL, 215/55RI7 98W XL, 225/50RI7 98V XL, 225/55RI7 101W XL and 225/60R16 102W XL.

 

 

 

.