Na Slovensko prišla francúzska sieť športových obchodov Decathlon.

Francúzska sieť športových obchodov Decathlon otvorila svoje predajne aj na Slovensku. Prvá predajňa Decathlon privítala zákazníkov v bratislavskej nákupnej zóne Bory Retail Zone už 10. apríla 2015. Na predajnej ploche 2000 m2 si zákazníci môžu zakúpiť za atraktívne ceny oblečenie a potrebnú športovú výbavu pre široké spektrum športov.

Aj Slováci tak budú mať možnosť už čoskoro spoznať 20 značiek, ktoré exkluzívne nájdu iba v predajniach Decathlon. Ide o kvalitné športové značky, ktoré Decathlon predáva za najnižšie možné ceny dostupné každému.

Výnimočnosť predajného konceptu značky Decathlon spočíva v atraktívnych cenách a pro-zákazníckej obchodnej politike. Zaujímavosťou je, že v predajniach Decathlonu pracujú iba športovci, pre ktorých je šport každodennou súčasťou ich života. Na slovenských zákazníkov čaká hneď niekoľko noviniek. Všetky výrobky zakúpené v predajni si budú môcť hneď vyskúšať, a to buď priamo v obchode alebo na priľahlom multifunkčnom ihrisku. Súčasťou predajnej kultúry Decathlonu je možnosť vrátenia tovaru a tiež servis, napríklad bicyklov či lyží. Pri výmene či vrátení tovaru sa zákazník, ktorý je zapojený do vernostného programu, nemusí preukazovať pokladničným blokom. Stačí, ak sa zákazník preukáže zákazníckou kartou alebo mobilnou aplikáciou Decathlon, na ktorú mu bol v deň nákupu tovar zaznamenaný.

Decathlon kladie veľký dôraz na inovácie, výskum a dizajn. Výskumné centrá sa nachádzajú priamo v centre športového diania, napríklad vo francúzskych Alpách alebo neďaleko pláží Atlantiku. Na vývoji a testovaní výrobkov sa podieľajú aj profesionálni športovci. Šikovný dizajn pomáha Decathlonu prinášať zákazníkom funkčný, štýlový a cenovo výhodný tovar, ktorý si už čoskoro budú môcť zakúpiť aj slovenskí zákazníci.