Limitovaný extra horký pivný špeciál – Corgoň Juraj 14%.

Milovníci domáceho piva so zaujímavou históriou sa môžu tešiť na novú pivnú špecialitu  Corgoň  Juraj 14%. Tento extra horký pivný špeciál, ktorý dostal meno na počesť legendárneho nitrianskeho siláka zo 16. storočia, prináša už v piatok 24. apríla značka Corgoň. Ide o limitovanú edíciu určenú výhradne pre segment Horeca. Pivári, ktorí obľubujú silnejšie pivo vyššej horkosti si tak na ňom môžu pochutnať na sviatok sv. Juraja vo vybraných puboch na celom Slovensku. K dispozícii bude len do vypredania zásob.

 

Unikátny 14-stupňový svetlý ležiak Corgoň Juraj s obsahom alkoholu 5,6% je pivná špecialita s hutnou až drsne horkou chuťou a hustou penou. Jej uvedenie na sviatok sv. Juraja je oslavou nitrianskeho siláka Juraja Corgoňa, ktorý prepožičal svoje meno pivu pochádzajúcemu z jeho rodného mesta. Uvedenie pivnej špeciality Corgoň Juraj 14 % v limitovanej edícii je ďalšou z tohtoročných pivných inovácií spoločnosti HEINEKEN Slovensko, pochádzajúcich z dielne majstrov pivovarníkov z Hurbanova. Špecialita je vyrobená rovnako ako pivo Corgoň 10% a 12% z najkvalitnejších domácich surovín, s vyššou stupňovitosťou a zároveň s vysokou horkosťou dosiahnutou výraznejším chmelením.

Juraj Corgoň bol podľa historických prameňov kováčom v nitrianskom Hornom meste a postavil sa na jeho obranu pred nájazdmi Turkov. Obrancovia Nitry získali v jeho sile a odvahe veľkú posilu. Legenda hovorí, že Juraj Corgoň vybehol so zašpinenou tvárou priamo z kováčskej vyhne a veľkými svalnatými rukami začal na nepriateľské hordy kotúľať obrovské kamene. Turci, mysliac si, že na nich zaútočil sám čert, sa dali na útek. Vďaka miestnemu silákovi tak dokázali Nitrania nepriateľa odohnať a zachrániť mesto. Odvtedy sa zaužívalo porekadlo – je silný ako Corgoň.

„Corgoň ako obľúbená slovenská značka dobre etablovaná v Horeca segmente sa rozhodol vzdať poctu odvahe a sile kováča Juraja Corgoňa a priniesť všetkým skúseným pivárom extra horký a silný pivný špeciál. Veríme, že drsná horkosť, bohatá pena a vyššia stupňovitosť poteší a ulahodí všetkým náročným pivárom,“ hovorí brand manager značky Corgoň František Suchan.

Tradícia piva Corgoň, jedného z najstarších slovenských pív, siaha až do 19. storočia, kedy sa začalo variť v Nitre. Corgoň tak aktuálne píše už 119-ty rok svojej histórie a dnes patrí k najpredávanejším pivám u nás. Popularite sa teší najmä na západnom a strednom Slovensku, a je obľúbené najmä medzi pivármi v puboch. Pýšiť sa môže viacerými historickými prvenstvami v oblasti inovácií, ako prvé pivo na Slovensku sa od roku 2007 predáva aj v maxifľašiach, a svoju kvalitu pravidelne potvrdzuje oceneniami z degustačných súťaží doma aj v zahraničí.