Špičková kvalita s dlhoročnou tradíciou.

Montblanc je stále prítomným majákom na trhu luxusných značiek už temer storočie. Oslavovaný po generácie ako prvoradý tvorca písacích potrieb, rozvetvil svoju ponuku o nádherné hodinky, kožené diela, šperky, parfumy a okuliare. Nosiac svoje meno po najprominentnejšom a najvyššom vrchole Álp, Montblanc vyžaruje istotu a honosnosť. Táto značka je synonymom exkluzivity vo všetkých kútoch sveta a jej produkty sa predávajú výhradne cez medzinárodnú sieť autorizovaných obchodníkov, šperkárov, alebo v niektorých prípadoch aj v rámci svojich značkových butikov.

Príbeh značky Montblanc začal s vytvorením plniaceho pera Meisterstück v roku 1924, ktoré minulý rok oslávilo 90 rokov. Jeho pôvodný dizajn z čiernej vzácnej živice s tromi pozlátenými krúžkami zostal prakticky nezmenený až dodnes.

Kolekcia Montblanc Meisterstück Heritage.

Pred deväťdesiatimi rokmi vytvoril Montblanc písací nástroj, ktorý sa stal symbolom písacích potrieb – Montblanc Meisterstück. Meisterstück je nemecké slovo pre „majstrovské dielo”. Vďaka funkčnému a estetickému dizajnu, inovatívnemu prístupu plnenia pera atramentom a ručne vyrobenému zlatému hrotu sa plniace pero Montblanc Meisterstück stalo svetoznámym nástrojom na písanie.

Kolekcia Montblanc Meisterstück Heritage je inšpirovaná dedičstvom Meisterstücku, starým deväťdesiat rokov. Vďaka klasickému dizajnu, odstráneniu zložitostí a prepychových dekorácií, tieto vkusné hodinky, vyrobené v mestečkách Villeret a Le Locle vo Švajčiarsku, zosobňujú v každom detaile tradičné hodnoty Montblanc Meisterstücku a precízneho švajčiarskeho hodinárstva. Tieto hodinky sú tak pre svojho majiteľa celoživotným spoločníkom.Montblanc_Calibre-MB-M13.21+

Jasne určené prvky dizajnu sú dôležitou zložkou kolekcie. Hodinky sú v ponuke s priemerom 39 alebo 41 mm.

Moderný mechanizmus Pulsograph je ručne vyrobený a jemne upravený v súlade so zásadami tradičného remeselníckeho spracovania švajčiarskeho hodinárstva. Rohy hodinkového rámu, ktoré sú prispôsobené remienku, kužeľovito vychádzajú zo strednej časti puzdra a mierne sa zakrivujú smerom dole tak, aby hodinky vyhovovali anatómii zápästia svojho majiteľa. Stredná časť puzdra mierne zvislo zostupuje. Emblém Montblancu na korunke, vyrobený z pevného červeného zlata alebo ocele, sa na matnom pieskovanom pozadí javí ako leštený vyvýšený reliéf. Klasický guľatý tvar puzdra je vkusne zvýraznený rôznorodou povrchovou úpravou – úzky vypuklý rám vyleštený do vysokého lesku je v príťažlivom kontraste s prostrednou časťou, ktorá je upravená do hodvábneho odlesku. Ciferník je mierne sklopený a výrazne sa zvažuje dole pozdĺž okraja, pričom stelesňuje klasický vzhľad. Precízne vzory v podobe slnka s lúčmi dodávajú ciferníku jemný, ale očarujúci lesk, ktorý vychádza zo stredu ako lúče slnka. Lesk sa líši v intenzite v závislosti od dopadajúceho svetla.

Na takomto pozadí krásne opticky vystúpia ukazovatele času, od hodinovej a minútovej ručičky až po komplexný kalendár s mesačnými fázami.

Sklopený okraj ciferníka pozostáva zo štíhlych čiernych čiarok, ktoré označujú minúty, z hodinového kruhu s kryštalicky vytvarovanými, lesklými dielcami v troch rôznych dĺžkach, znázorňujúcimi hodinové indexy, a napokon z použitej rímskej číslice XII. Tieto dielce sú doplnené o zodpovedajúce a podobne kryštalicky vytvarované hodinové a minútové ručičky v klasickom štýle Dauphine. Bočné strany ručičiek sú upriamené nadol, oddelené ostro preloženou stredovou čiarou a smerom k špičke sa zužujú. Hodinky sú veľmi náročné na výrobu, pretože ich presná geometria, rovné tvary a hladké kontúry odhalia čo i len najmenšiu nedokonalosť pri ich výrobe alebo skladaní. Ich elegantné parametre sú tradičnou, neodmysliteľnou súčasťou precízneho hodinárstva.

Prostredníctvom týchto nových línií prináša Montblanc fenomén Meisterstück opäť na trh a predstavuje kolekciu novej generácie.