ŠKODA je novým oficiálnym partnerom zeleného dresu na Tour de France a Vuelte

Od roku 2004 je Škoda oficiálnym partnerom, dodavateľom  vozidla  ako aj oficiálnym partnerom bieleho dresu legendárnej Tour de France. Sponzorovala biely dres pre najlepšieho juniora na Tour de France. Na Vuelte ŠKODA dosiaľ nebola partnerom žiadneho dresu, i keď od roku 2011 tieto preteky podporuje. Od tohto ročníka mení partnerstvo z bieleho na zelený dres. Sponzoringom zeleného dresu v oboch pretekoch posilnila automobilka svoj rozsiahly medzinárodný cyklistický angažmán.

„ŠKODA je pre medzinárodnú cyklistiku silným a spoľahlivým partnerom,“ hovorí Werner Eichhorn, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO zodpovedný za oblasť predaja a marketingu. „Sponzorovaním zeleného dresu Tour de France a Vuelty náš angažmán ešte zviditeľníme, pretože intenzívny konkurenčný boj o korunu šprintérov patrí k absolútnym vrcholom týchto pretekov,“ dodáva Eichhorn.

Cyklistika je jedným z pilierov sponzoringovej stratégie spoločnosti ŠKODA AUTO. Okrem Tour de France a Vuelty zahŕňa spolupráca dohodnutá s ASO osem medzinárodných cyklistických pretekov. ŠKODA podporuje aj masovú cyklistiku, okrem iného českú akciu Kolo pro život a akcie Ride London alebo berlínsky Velothon.

Značka sa k cyklistike hlási aj nad rámec bežného sponzoringu. Už niekoľko rokov sú bicykle a príslušné doplnky súčasťou širšej ponuky produktov značky ŠKODA. Úzke spojenie automobilky s cyklistikou má hlboké historické korene. Na počiatku spoločnosti stála výroba bicyklov, ktorú založili zakladatelia automobilky Václav Laurin a Václav Klement v roku 1895.

ŠKODA AUTO je aktívna v podpore cyklistiky aj na národnej úrovni, kde je partnerom rôznych podujatí a akcií pre fanúšikov cyklistiky, ako aj profesionálnych cyklistov. Na Slovensku je partnerom prestížnych cyklistických pretekov Okolo Slovenska a aj v tomto roku podporuje sériu najvýznamnejších pretekov horských bicyklov na Slovensku ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2015. ŠKODA AUTO Slovensko je hrdým partnerom Petra Velitsa, jedného z najúspešnejších cyklistov v histórii Slovenska, na prestížnych cyklistických podujatiach už šiesty rok. Od roku 2015 je taktiež novým partnerom najväčšej cyklistickej charitatívnej akcie na Slovensku – Cez Slovensko na bicykli za 5 dní.