Samsung GALAXY S6 a GALAXY S6 edge.

Samsung Electronics Co., Ltd. predstavil 1. 3. 2015 smartfóny GALAXY S6 a GALAXY S6 edge, ktoré menia poňatie mobilných zariadení. Prepájajú najlepšie materiály s najvyspelejšími technológiami spoločnosti Samsung, a nastavujú tak nové štandardy v oblasti dizajnu a výkonu, aby spotrebiteľom ponúkli bezkonkurenčný mobilný zážitok.

Keď sa krása snúbi s účelnosťou – Smartfóny, sú vyrobené z kovu a skla, prepájajú vycibrený dizajn s výkonnými funkciami. GALAXY S6 edge. Vyznačujú sa charakteristickým zaoblením a podmanivým zobrazením obsahu vďaka celosvetovo prvému displeju zakrivenému po oboch stranách. Sklenené telo oboch nových smartfónov je vyrobené z najtvrdšieho dostupného skla CORNING® Gorilla Glass® 4, bude dostupné v rade farieb s odtieňmi drahokamov. Farebné prevedenia: biela perla, čierny zafír, zlatá platina, modrý topaz a zelený smaragd zaistia jedinečný vzhľad pri odraze prirodzeného svetla.

Živé zábery s rýchlym a ostrým fotoaparátom

Smartfóny sú vybavené špičkovým predným a zadným fotoaparátom. Optika so svetelnosťou F1.9 a snímačom s vysokým rozlíšením 5 Mpix v prípade predného a 16 Mpix pri zadnom fotoaparáte poskytujú najvyššiu kvalitu obrazu, a to aj v tme. Okrem toho funkcia Auto Real-time High Dynamic Range (HDR), Smart Optical Image Stabilization (OIS) a IR Detect White Balance zaisťujú vylepšenú citlivosť na svetlo a ostrosť výsledného záberu. Nová funkcia Quick Launch umožňuje rýchly priamy prístup k fotoaparátu z ľubovoľnej obrazovky za 0,7 sekundy* jednoduchým dvojitým stlačením tlačidla Home. Pokročilé funkcie dávajú užívateľom možnosť zachytiť najcennejšie osobné momenty v jedinečnej kvalite.

Rýchle nabíjanie bez kábla

Prostredníctvom plne integrovanej certifikovanej technológie bezdrôtového nabíjania WPC a PMA stanovujú nový štandard pre univerzálne bezdrôtové nabíjanie. Zariadenia spolupracujú s akoukoľvek bezdrôtovou podložkou na trhu, ktorá podporuje normy WPC a PMA. Súčasne vynikajú super rýchlym nabíjaním cez kábel (1,5-krát rýchlejšie ako GALAXY S5), poskytnú približne 4 hodiny prevádzky len po 10 minútach nabíjania s nižšou spotrebou energie. Celosvetovo prvý kodek na báze hardvéru 1440p/VP9 umožňuje vychutnať si streamované video vo vysokom rozlíšení, a pritom spotrebuje menej energie, sú vybavené 5,1-palcovým Quad HD Super AMOLED displejom, poskytuje najvyššiu hustotu pixelov (577 ppi).Galaxy S6 Edge_Combination2_Green Emerald+

Jednoduché a chránené mobilné platby

Nová služba pre mobilné platby Samsung Pay, bude dostupná na viacerých  miestach ako akákoľvek iná konkurenčná ponuka. V jedinej aplikácii, bude spustená v zariadeniach GALAXY S6 a GALAXY S6 edge v Spojených štátoch v druhej polovici tohto roka. Ochranu citlivých dát zabezpečí Samsung KNOX, skenovanie odtlačkov prstov a pokročilá tokenizácia. Samsung Pay pracuje ako s technológiou Near Field Communication (NFC), tak Magnetic Secure Transmission (MST), aby bol kompatibilný s rôznymi zariadeniami, obchodníkmi a vydavateľmi kariet.

Zvýšená bezpečnosť

Smartfóny sú postavené na inovovanej end-to-end zabezpečovacej mobilnej platforme Samsung KNOX. Ponúka tak funkcie na ochranu dát pred potenciálnymi škodlivými útokmi v reálnom čase. Obe zariadenia sú tiež pripravené na okamžitú implementáciu v podnikoch vďaka vedúcej správe mobilných zariadení na trhu a vylepšením KNOX, ktoré ich zjednodušujú a skvalitňujú. Okrem toho funkcia Find My Mobile zabezpečuje stratené zariadenie a chráni osobné údaje prostredníctvom množstva služieb, vrátane úplne novej diaľkovo ovládanej „reaktivačnej zámky“. Vďaka vylepšenému dotykovému skeneru odtlačkov prstov tiež poskytujú rýchle overenie a uloženie šifrovaných dát v zabezpečenom úložisku zariadení.
Smartfóny sa začnú vo vybraných 20 krajinách predávať od 10. apríla 2015 vo verziách podľa internej pamäte 32/64/128 GB, ďalšie krajiny budú nasledovať. Všetky podrobnosti a fotografie produktov sú k dispozícii na www.samsungmobilepress.com.