Profesionálny výkon a elegantný dizajn.

Samsung predstavil nové chladničky

Spoločnosť Samsung predstavila jedinečný rad chladničiek inšpirovaný znalosťami a skúsenosťami tých najlepších svetových šéfkuchárov. S inžiniermi zo Samsungu vyvinuli unikátny koncept chladničiek Kitchen Fit. Spájajú benefity vstavaných spotrebičov s výhodami voľne stojacich. Nízka spotreba, originálna technológia zaisťujúca čerstvosť potravín, špičkový dizajn a inteligentné funkcie, to všetko ponúkajú tri rady chladničiek s označením RB5000, RB7000 a RB8000. Kombinované chladničky Kitchen Fit získali toto označenie vďaka vlastnostiam a rozmerom. Moderný interiér si žiada dokonalé riešenie na mieru. Rozmery z radu RB8000 Kitchen Fit preto presne korešpondujú s miestom, ktoré je pre nich vyčlenené v rámci kuchynskej zostavy. Spodný diel mrazničky končí vo výške pracovnej plochy linky, celková výška spotrebiča ladí s vrchnými skrinkami. Unikátny plochý povrch dverí z brúsenej nehrdzavejúcej ocele s ostrými hranami úplne splynie s kuchynskými skrinkami a výsledkom je dokonalý súlad, ktorý mohli doteraz zaistiť iba vstavané spotrebiče. Zložitá montáž nie je potrebná, spotrebič je jednoducho zasunutý na požadované miesto v rámci kuchynskej linky. Zmestia sa do rovnakého priestoru ako vstavané spotrebiče, ponúkajú chladničky radu RB8000 vďaka technológii SpaceMax o 30 % viac priestoru (až o 90 l), než konvenčné vstavané.

Kľúč k čerstvosti potravín

Už niekoľko rokov sú modely chladničiek od Samsungu vybavené technológiou No Frost, ktorá zaručuje stálu teplotu v každom kúte chladničky. Práve stabilná teplota je kľúčová pre udržanie čerstvosti rýchlo sa kaziacich potravín. Okrem toho táto technológia kladie nižšie nároky na chladiaci systém a nevytvára námrazu, čím predlžuje jeho životnosť a zabraňuje plytvaniu energie nielen pri odmrazovaní. Chladnička a mraznička majú oddelené prúdenie vzduchu, tzv. Twin Cooling systém. Zabezpečí mrazivý suchý vzduch v mrazničke a optimálnu vlhkosť vzduchu v chladničke, ktorá je zásadná pre udržanie čerstvosti potravín, ovocia a zeleniny. Chladiace technológie boli vyvíjané s renomovanými šéfkuchármi, od ktorých pochádza idea kovového plátu Metal plate, ktorý je umiestnený v zadnej časti chladničky. Tento plát chladničke dodáva punc profesionality a dokáže akumulovať chladný vzduch, tzv. Metal cooling, čím udržuje stálu teplotu vo vnútri. Ďalším prínosom spolupráce je Chef zone, čo je šuplík s precíznou kontrolou teploty +/- 0,5 stupňa Celzia pre skladovanie chúlostivých surovín či potravín – napríklad rýb či iného čerstvého mäsa. Vďaka presnému udržiavaniu teploty mäso nezmrzne – nenaruší sa tým jeho štruktúra a zároveň sa potlačia bakteriologické procesy.RB41J7899S4_013_Dynamic2_Silver+

Viac priestoru a dokonalá prehľadnosť

Vďaka technológii SpaceMax poskytujú nové chladničky Samsung o 30 % viac priestoru, čo je približne až 90 l, než ponúkajú konvenčné vstavané. Chladnička je disponuje mnohými praktickými priehradkami a vysúvacími policami, ktoré maximálne zjednodušujú manipuláciu s uskladnenými potravinami. V jednej priehradke tak môžu byť umiestnené potraviny každodennej spotreby a pri akejkoľvek príležitosti je potom možné celú priehradku vybrať a umiestniť na stôl.

Digitálny invertorový kompresor

Na rozdiel od bežných kompresorov, ktoré môžu byť len spustené alebo zastavené, má kompresor Samsung s digitálnym invertorom 7 nastaviteľných rýchlostí, ktoré vyhovujú rôznym požiadavkám na chladenie. Kompresor tak pracuje hladko, vďaka nižšiemu opotrebovaniu dlhšie vydrží a minimalizuje sa jeho hlučnosť. Navyše na neho Samsung poskytuje záruku 10 rokov.

Novinky v chladení od Samsungu sú modely RB5000 ponúkajú energetickú triedu A++ aj A+++, vonkajší LED displej a dizajn Easy Clean Steel. Rad RB7000 prináša pri vybraných modeloch modré podsvietenie prechodu medzi chladničkou a mrazničkou. Tento rad spĺňa nároky energetickej triedy A++ alebo A+++. Vybrané modely sú vybavené LED displejom na vonkajšej časti dverí a sú ponúkané v dizajne brúsenej nehrdzavejúcej ocele. Chladničky z radu RB8000 majú LED displej umiestnený vnútri, spĺňajú nároky energetickej triedy A+++, rukoväť je rovnako zapustená vo dverách a dostupná je v dizajne pravej brúsenej ocele a má modro podsvietené rúčky.

 

Chladničky Kitchen Fit a nové rady RB7000/5000 sa na slovenskom trhu začnú predávať v priebehu marca tohto roku.