Nadácia orange otvára Ďalší ročník Grantového programu pre optimistov.

Ľudia s dávkou optimizmu a chuťou meniť svet sa od dnes môžu opäť uchádzať o podporu v Grantovom programe pre optimistov, ktorý Nadácia Orange vyhlasuje už po tretí raz. Pre svoje užitočné nápady v ňom môžu predkladatelia tento rok získať podporu do výšky 200 eur, tie najzaujímavejšie sa dokonca môžu uchádzať až o desaťnásobok.

Kreatívni jednotlivci a zástupcovia neformálnych skupín občanov majú aj tento rok priestor na predloženie svojich projektov do Grantového programu pre optimistov. Požiadať o finančný príspevok na realizáciu užitočných nápadov na zlepšenie svojho okolia môžu do 23. apríla.

Nadácia Orange v tomto grantovom programe podporí nápady zamerané napríklad na úpravu verejných priestranstiev, školských priestorov či na aktivity rozvíjajúce komunitu. O finančný príspevok sa môžu uchádzať aj nápady na podporu v sociálnej oblasti. Výsledkom grantového programu tak môžu byť zelenšie parky, krajšie triedy v školách, nové lavičky či aktivity pre obyvateľov miestneho zariadenia pre seniorov.

Najlepšie nápady môžu získať až desaťnásobnú podporu

V treťom ročníku programu sa Nadácia Orange rozhodla aj pre novinku – zvláštnu pozornosť venuje nápadom, ktoré majú potenciál rásť a dosiahnuť dlhodobejší dopad na komunitu alebo lokalitu, kde budú realizované. Ich predkladatelia dostanú možnosť rozšíriť svoj pôvodný projekt a získať naň aj vyšší finančný príspevok – v maximálnej výške až 2 000 eur. Nadácia Orange im na rozšírenie poskytne potrebnú podporu formou vzdelávacích workshopov, kde uchádzači získajú hodnotné poradenstvo v oblasti projektového manažmentu.

O podporu z Grantového programu pre optimistov je možné požiadať vyplnením jednoduchého elektronického formulára na www.nadaciaorange.sk, kde nájdete aj viac informácií o grantovom programe a aktivitách Nadácie Orange.