Fashion LIVE! má tri veľké novinky.

Prípravy tretieho ročníka unikátneho projektu Fashion LIVE!, ktorý bude prebiehať 21. – 23. októbra 2015 v priestoroch Starej tržnice, sú v plnom prúde. Po nafotení nového vizuálu s modelmi víťaza minuloročnej Fashion LIVE! Martina Hrču, štartuje súťaž Signal Fresh Fashion Contest. Vďaka nej sa budú môcť mladí a talentovaní módni tvorcovia zaradiť medzi slovenskú návrhársku špičku. Pre tých, ktorí módu radšej sledujú si organizátori projektu pripravili niekoľko Fashion LIVE! Talkov.

Vizuál tohtoročného Fashion LIVE! prezliekol fotograf Jakub Klimo a víťaz ceny Designer Fashion LIVE! 2014 Martin Hrča do nového šatu. V krásnej kolekcii SKRZ z dielne šikovného rodáka z Liptova zažiarili víťazi Fashion LIVE! Awards v kategórii Tvár Fashion LIVE! – Beáta Sčotková a Dávid Vysoký.

„Hlavnou témou tohto ročníka Fashion LIVE! bude Treasure of tradition, teda návrat ku tradíciám. V tomto duchu sa budú niesť aj témy Fashion LIVE! Talkov, v rámci ktorých vystúpia odborníci z oblasti módy a dizajnu. Veľmi sa tešíme, že budeme môcť v októbri opäť prezentovať kvalitnú tvorbu mnohých slovenských návrhárov,“ približuje artdirektorka a koordinátorka projektu Olo Křížová, ktorá sa predstaví aj v úlohe moderátorky Fashion LIVE! Talkov.

Aj tento rok spúšťa projekt Fashion LIVE! v spolupráci so značkou Signal súťaž Signal Fresh Fashion Contest pre nádejných mladých slovenských dizajnérov a študentov odevného dizajnu. „S podujatím Fashion LIVE! sme v spojení od jeho nultého ročníka a veľmi sa tešíme jeho prínosu pre slovenskú módnu scénu. Rovnako sme radi, že môžeme svojim dielom prispieť k prezentácii novej krvi slovenského odevného dizajnu formou súťaže Signal Fresh Fashion Contest. Tému sme zvolili na základe pozitívnej emócie, ktorú samotné podujatie Fashion LIVE! šíri medzi návštevníkmi a rovnako v náväznosti na cieľ značky Signal, rozžiariť úsmevy spotrebiteľov,“ približuje pokračujúcu spoluprácu Lenka Křížová, brand manager značky Signal.

Súťaž Signal Fresh Fashion Contest je šancou najmä pre dychtivých dizajnérov, ktorí svoju tvorbu doposiaľ neodprezentovali na vlastnej módnej prehliadke. Tí sa budú okrem finančnej odmeny v hodnote 400 eur uchádzať o možnosť prezentácie svojich modelov na vlastnej módnej prehliadke. Uspieť ale nebude jednoduché. Všetky kreatívne koncepty musia byť totiž inšpirované úsmevom vo všetkých jeho podobách. Víťazi súťaže sa zaradia medzi návrhársku špičku, keď počas posledného prehliadkového večera odprezentujú svoju kolekciu v rámci samostatnej módnej prehliadky, a to tesne pred odovzdávaním Fashion LIVE! AWARDS.

Prihlasovanie odevných dizajnérov začína 12. marca 2015. Podmienkami pre zapojenie sa do súťaže je minimálny vek 15 rokov a vypracovanie návrhu kolekcie piatich modelov so zastúpením pánskych aj dámskych odevov. Hodnotený bude štýl kolekcie, originalita, kreatívne uchopenie témy a možný komerčný dopad. Podmienky a prihláška do súťaže budú zverejnené na webovej stránke Fashion LIVE!.