Detská náplasť s krtkom

Zdolávanie preliezok, testovanie hojdačky či  šmykľavky si často odnesú nielen detské nohavice ale aj koleno či dlane. Na rýchlejšie hojenie odrenín je vhodné použiť náplasť. V prípade detí ideálne takú, ktorá miesto nielen ochráni ale aj odpúta pozornosť a zlepší im náladu.

Pre boliestky najmenších je určená Detská náplasť Cosmos  s veselými obrázkami Krtka a jeho priateľov. Je priedušná, šetrná k citlivej pokožke, na ranu sa nelepí a dobre drží.

Cosmos s krtkom web2Jedno balenie obsahuje 16 náplastí v troch veľkostiach. Malý pacient si môže vybrať pestré farebné témy a obľúbené postavičky. Detské náplasti s krtkom sú dostupné v lekárňach a drogériách za cenu 2,30 eur s DPH.

Maketa_naplasti_skupina_Cosmos_krtek_300x300

 

 

 

 

 

Postavičku krtka vymyslel český animátor Zdeněk Miler v roku 1954, údajne po tom, čo zakopol o krtinec. Krtko je jedným z mála zvieratiek, ktoré nepoužil vo svojich filmoch Walt Disney, preto bola táto postava v svojej dobe originálna. Prvý diel vznikol v roku 1957 a postupne pribúdali ďalšie, až do celkového poču 49 dielov. Postava temer nerozpráva, používa len zopár slov, prevažne citoslovcia, ktoré pre prvé diely nadabovali Milerove dcéry. Jeho vnučka sa rozhodla v diele pokračovať a v roku 2014 uzavrela zmluvu s čínskou televíziou CCTV o nakrútení ďalších dielov.