Wi-Fi Audio Extender D-Link

Spoločnosť D-Link prispôsobuje obyčajné stereo systémy a reproduktory požiadavkám nového streamovacieho veku. Wi-Fi audio extender DCH-M225 Music Everywhere totiž dokáže streamovať hudbu priamo zo smartfónov a tabletov s iOS alebo Androidom a taktiež z počítačov alebo ľubovoľných prehrávačov médií pripojených k sieti, do každého aktívneho reproduktoru so štandardným 3,5 mm vstupným stereo konektorom. Po pripojení k sieti môžete streamovať hudbu dostupnú aj online, či už z YouTube, Spotify, alebo hudbu z NAS.

Toto malé zariadenie tak ponúka jednoduchý a cenovo výhodný spôsob, ako si užívať piesne, filmové soundtracky alebo zvuky z hier v dobrej kvalite. Používatelia môžu ľahko a rýchlo prispôsobiť svoje domovy na streamovanie zvukov.

Vďaka svojmu tvaru kompaktného zástrčkového adaptéru nezaberie zariadenie v domácnosti prakticky žiadne miesto. Môžete ho jednoducho zapojiť priamo do elektrickej zásuvky. Wi-Fi prenos cez router ponúka výrazne väčší dosah než napríklad reproduktory s Bluetooth, ktoré je zvyčajne nutné umiestniť do vzdialenosti maximálne tak 5 metrov od vysielacieho zariadenia.

Ak chcete používať viac Wi-Fi audio extenderov, pripojených do Hi-Fi systémov v rôznych miestnostiach, môžete ich pomenovať napr. podľa miestností, v ktorých sú umiestnené, a pomocou smartfónu prepínať reprodukciu hudby z obývačky do kuchyne.

Wi-Fi audio extender prináša nielen hudbu do každej miestnosti, ale zlepšuje aj pokrytie vášho domova bezdrôtovým Wi-Fi signálom. Vstavaný bezdrôtový repeater pre siete 802.11 b/g/n zosilňuje signál a zaručuje tak lepší prenos vďaka vysokej dátovej priepustnosti až 300 Mbps.

Zariadenie sa dá ľahko a rýchlo nastaviť buď pomocou WPS tlačidla alebo pomocou aplikácie QRS Mobile od spoločnosti D-Link pre Apple iOS a Android. Wi-Fi audio extender DCH-M225 je od decembra 2014 dostupný za odporúčanú maloobchodnú cenu 49,90 eur.