Logitech získava 10 prestížnych ocenení za dizajn

Spoločnosť Logitech (SIX: LOGN) (NASDAQ: LOGI) dnes oznámila, že sedem jej produktov získalo ocenenie 2014 GOOD DESIGN™ Award a tri produkty boli vyhlásené víťazmi v súťaži o cenu 2015 iF DESIGN AWARD™, čo odráža zameranie spoločnosti vytvárať produkty so špičkovým dizajnom. Tento rok sa jedná o štvrtý rok za sebou, kedy produkty spoločnosti Logitech získali ceny GOOD DESIGN a piaty rok v rade v prípade ocenenia iF DESIGN AWARDS.

Cenami GOOD DESIGN 2014 boli odmenené tieto produkty: puzdro Logitech® case+, podsvietená klávesnica do obývačiek Logitech® Illuminated Living-Room Keyboard K830, mobilný bezdrôtový stereo reproduktor Logitech® X300 Mobile Wireless Stereo Speaker, prispôsobiteľná herná myš Logitech® G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse, najrýchlejšia herná myš na svete Logitech® G402 Hyperion Fury™ Ultra-Fast FPS Gaming Mouse, ultra tenká klávesnica a kryt Logitech® Ultrathin Keyboard Folio pre iPad® Air a iPad® mini a ultra tenký kryt s klávesnicou Logitech® Ultrathin pre iPad® Air. Produkty, ktoré získali tohtoročné ocenenie iF DESIGN AWARD sú stojanček a ochranné puzdro Logitech® AnyAngle, bezdrôtová myš Logitech® Wireless Mouse M320 a reproduktor značky UE MEGABOOM.

„Zameriavame sa na vývoj produktov, ktoré sú krásne a zároveň ‚cool‘,“ povedal Bracken Darrell, prezident a CEO spoločnosti Logitech. „Podarilo sa nám uspieť a získať mnohé ocenenia od prestížnych organizácií, ktoré sa zaoberajú hodnotením dizajnu a to po niekoľko rokov za sebou. Sme hrdí keď vidíme, že sa naše úsilie vypláca – nielen v podobe týchto ocenení, ale predovšetkým v podobe uznanie zo strany spotrebiteľov, ktorí sa zhodujú v tom, že vytvárame skutočne úžasné produkty.“

Ceny GOOD DESIGN každý rok udeľuje chicagské múzeum architektúry a dizajnu Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design za najlepší dizajn a produkty v spolupráci s Európskym centrom pre architektúru, umenie, dizajn a urbanistické štúdie (European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies).

Ocenenia iF DESIGN AWARDS získavajú produkty na základe kvality dizajnu, prevedenia, voľby materiálov, stupňa inovácie, funkčnosti, ergonómie a okrem ďalších kritérií i aspektov týkajúcich sa univerzálnosti dizajnu a konštrukcie.