Toshiba tablet Encore 2 Write spája efektivitu systému Windows 8.1 s presnosťou dotykového pera

Toshiba Europe GmbH predstavuje dva nové tablety so systémom Windows 8.1 Update with Bing – Encore 2 Write WT10PE-A s uhlopriečkou 25,65 cm (10,1″) a Encore 2 Write WT8PE-B s 20,32 cm (8″) displejom. Oba modely sú dodávané s dotykovým perom TruPen, ktoré umožňuje používateľom veľmi presne ovládať systém a pohodlne pracovať. Písanie poznámok z rokovania alebo prednášky, kreslenie alebo úprava fotografií majú vďaka tomu úplne nový rozmer. S výkonnými procesormi Intel®Atom™ sú tablety Encore 2 Write ideálnymi spoločníkmi na cesty. Používatelia môžu počas dňa využiť efektívne každú voľnú chvíľu. Obe zariadenia obsahujú v cene ročné predplatné balíka Microsoft Office 365 Personal, ktorý umožňuje synchronizáciu dát v cloude s využitím služby OneNote.

Elegantný a ľahký 25,65 cm (10,1″) Encore 2 Write má veľký a jasný displej, ktorý je vhodný na prezeranie akýchkoľvek multimédií. V spojení s perom TruPen je ideálnym nástrojom pre písanie poznámok, kreslenie, detailnú úpravu fotografií alebo akúkoľvek inú prácu vyžadujúcu maximálnu presnosť. Tým, ktorí požadujú väčšiu mobilitu, je určený Encore 2 Write s uhlopriečkou 20,32 cm (8″). Je optimalizovaný pre používanie jednou rukou v režime na výšku, takže ľahko nahradí notebook, keď potrebujete pri práci či štúdiu rýchlo skontrolovať alebo napísať poznámky.

Maximálna presnosť

Tablety Encore 2 Write sú navrhnuté pre intuitívnu prácu a písanie poznámok rukou s využitím poznatkov spoločností Toshiba a Wacom. Pero TruPen využíva technológiu Wacomfeel IT (brandedfeelTM) a poskytuje skutočný pocit písania perom na papier s vysokou presnosťou a nízkym trením. Je ergonomicky tvarované a vďaka hrotu citlivému na tlak budete mať pod kontrolou každý ťah. Oba tablety majú otvor pre jeho uloženie.

Predinštalovaná aplikácia TruNote dokáže rozpoznať rukopis a úzko spolupracuje s balíkom Microsoft Office 365 Personal. Vďaka tomu môžu byť používatelia maximálne efektívni pri tvorbe a úprave obsahu. Funkcia Quick Note umožňuje zapisovať poznámky aj bez prihlásenia. Tie potom budú automaticky zobrazené pri spustení TruNote. Funkcia vyhľadávaniaumožňuje vyhľadávanie akéhokoľvek textu aj v ručne písaných poznámkach a môžete ju použiť aj pri vyhľadávaní na webe. Ručne písané poznámky je môžete rýchlo preklopiť do aplikácie Microsoft Office pre ich ďalšie využitie napríklad pri písaní nového e-mailu v Outlooku alebo tvorbe prezentácie v PowerPointe.

Vysoký výkon

Tablety Encore 2 Write majú procesor Intel®Atom™, ktorý im dodáva dostatok výkonu a rýchlosti aj pre najnovšie aplikácie, poskytuje skvelú grafiku a rýchly štart. Oba modely sú vybavené 2 GB operačnej pamäte pre bezproblémový multitasking. Batérie im dodávajú energiu pre celodennú prácu až po dobu 8,5 hodiny.

Živé fotografie

Pre zachytenie pôsobivých momentiek môžu používatelia využiť zadný 8MP fotoaparát s automatickým zaostrovaním. Vo výbave je tiež predná 1,2MP kamera so zabudovaným mikrofónom pre Skype videohovory. Predinštalovaná aplikácia TruCapture dokáže po vyfotografovaní násteniek, tabúľ, dokumentov alebo projekcií automaticky zlepšiť ich čitateľnosť, inteligentne orezať obrázok, znížiť nepríjemné odrazy a upraviť korekciu farieb. Vďaka funkcii rozpoznávania znakov môžu používatelia v dokumentoch vyhotovených prostredníctvom TruCapture vyhľadávať vytlačená slová.

Windows 8.1 with Bing

Encore 2 Write je dodávaný so systémom Windows 8.1 Update with Bing, ktorý má niekoľko aktualizovaných funkcií. Tieto tablety obsahujú ročné predplatné balíka Microsoft Office 365 Personal, s ktorým môžu používatelia čítať, editovať, vytvárať a zdieľať dokumenty alebo prezentácie. Využiť možno aplikácie Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access a OneNote. Súčasťou predplatného je tiež až 1 TB on-line dátového priestoru na OneDrivea voľné minúty pre telefonovanie prostredníctvom Skype. Používatelia môžu ľahko ukladať a pristupovať k svojim dokumentom v cloude, alebo zostať v kontakte s kolegami a priateľmi. Predplatné Microsoft Office 365 Personal umožňuje tiež inštaláciu na jednom ďalšom počítači.

„Nové tablety Toshiba Encore 2 Write s perom TruPen a balíkom Microsoft OneNote poskytujú používateľom novú úroveň digitálnej produktivity,“ povedal Peter Han, viceprezident pre celosvetový marketing OEM, Microsoft Corp. „K tomu sa pridáva možnosť synchronizovať dáta prostredníctvom OneNote v cloude a zdieľať ich naprieč zariadeniami.“

Pripojený, pripravený na čokoľvek

Veľa možností pripojenia umožňuje používateľom rýchlo prenášať svoje videá, hry a hudbu, rovnako ako zobraziť obsah na veľkej obrazovke. Oba tablety majú zabudovaný Micro-USB port a microSD slot, ktorým je možné rozšíriť vnútornú pamäť až o 128 GB pre fotografie či iné dáta. Encore 2 Write WT10PE-A je možné prepojiť s televízorom s využitím Micro-HDMI® výstupu a oba modely majú podporu technológie wireless display pre bezdrôtový prenos obrazu do TV. Duálny mikrofón odfiltruje šum na pozadí a vylepší zvuk pri videohovoroch. Reproduktory s rozšírením Dolby®Digital Plus Advanced Audio dokážu vytvoriť autentický priestorový zvuk.

Výnimočne štýlový dizajn

Štýlová farba Satin GoldTM a štíhle vyhotovenie dávajú tabletom Encore 2 Write skutočne vyniknúť. Oba majú vynikajúcu ergonómiu so zaoblenými hranami. Reproduktory i všetky porty sú umiestnené tak, aby ich použitie bolo jednoduché a intuitívne.

Používateľsky prívetivé

Aplikácia Toshiba Display Utility je ľahko prístupná a pre lepšiu použiteľnosť operačného systému na tablete zväčšuje prvky, ako napríklad menu či ikony. To prispieva k pohodlnému ovládaniu predovšetkým menšieho tabletu Encore 2 Write WT8PE-B.

Tablety Encore 2 Write budú v Európe dostupné počas prvého štvrťroka 2015.

 

Tablety Toshiba Encore 2 Write:

  • Pero: TruPen (technológia WacomfeelTM Active Electrostatics Pen)
  • Procesor: Intel® AtomTM Z3735F
  • Dátový priestor: 32 GB
  • Operačná pamäť: 2 GB
  • Komunikácia: 802.11 a/b/g/n Wi-Fi®, Bluetooth® 4.0, podpora wireless display
  • Webkamera: zadná kamera 8 MP s automatickým zaostrovaním, 1,2MP predný fotoaparát s vstavaným duálnym mikrofónom s funkciou potlačenia šumu
  • Audio: 2 x 0,5 W stereo reproduktory s Dolby® Digital Plus
  • Operačný systém: Windows 8.1 Update with Bing
  • Ročné predplatné Microsoft Office 365 Personal
  • Výdrž batérie: až 8,5 hodiny1
  • Farba: Satin GoldTM

     

Toshiba Encore 2 Write WT10PE-A (10.1″):

  • Displej: 25,65 cm (10,1″) 1280 x 800, s kapacitným ovládaním s podporou 10 bodov
  • Konektivita: 1x Micro-USB 2.0, 1x Micro-HDMI®, 1x microSD/SDHC/SDXC až 128 GB, combo jack 3,5 mm pre slúchadlá/mikrofón
  • Rozmery: 258,89 x 175,08 x 9,03 mm
  • Hmotnosť: 557 g

     

Toshiba Encore 2 Write WT8PE-B (8″):

  • Displej: 20,32 cm (8″) 1280 x 800, s kapacitným ovládaním s podporou 10 bodov
  • Konektivita: 1x Micro-USB 2.0, 1x microSD/SDHC/SDXC až 128 GB, combo jack 3,5 mm pre slúchadlá/mikrofón
  • Rozmery: 210,86 x 132,16 x 9,59 mm
  • Hmotnosť: 389 g