Testovali sme Logitech Keys-To-Go

Vždy keď si myslíte, že vás už nič nemôže prekvapiť, objaví sa niečo nové. Mňa takto dostala nová klávesnica od Logitech s názvom Keys-to-go. Už prvé informácie sľubovali niečo unikátne, ale verte nejakej tlačovej správe, že? Keď som prvý raz chytil do rúk krabicu, zaujalo ma pekné balenie. Až po rozbalení som ale pochopil, čo znamená „najprenosnejšia“ alebo „štíhla“.

Klávesnica je v skutočnosti oveľa tenšia, než vyzerá na obrázkoch – hrúbka len 6 mm. Je ľahučká ako pierko (zo špecifikácie 180 g), no pritom vyzerá pomerne odolne. Samozrejme pri vyvinutí veľkej sily by nebol zas tak veľký problém ohnúť ju (asi ako pol milimetrový plech), no je to prostá fyzika materiálov a nedá sa to proste oklamať. Klávesnicu som mal k dispozícii na test 3 týždne (mimochodom boli sme úplne prvá redakcia v celom Česko-Slovensku!) a rozhodol som sa ju vôbec nešetriť. Veď predsa nestojí práve málo a preto očakávam, že aj niečo vydrží.

logitech-keys-to-go-ipad

Klávesnica je potiahnutá materiálom, ktorý Logitech volá FabricSkin. Na dotyk je to niečo medzi látkou, kožou a gumenou fóliou – pružný a veľmi odolný materiál, ktorý odolá aj vode. Nie je určený na potápanie, ale namočenie (obliatie) mu ani trochu neprekáža. Napodiv sa ani nešpiní a neodiera (žiadne škrabance, fľaky alebo odery ani po týždňoch denno-denného testovania). Tenučká klávesnica má veľmi nízky zdvih kláves, no naozaj to stačí na pohodlné písanie a tú potrebnú hmatovú odozvu. Je extrémne tichá, takže na nej môžete robiť aj v noci, keď vedľa vás niekto spí.

Do rúk sa nám dostala klávesnica s anglickým rozložením, no dostupná bude aj s CZ a SK popismi. Jediné, na čo si treba trochu zvyknúť sú citeľne menšie kurzorové šípky smerom hore a dolu. Klávesnica je určená primárne pre iPad, no pri našich testoch sme ju spárovali a aj používali s Windows PC a s Androidom. Pripája sa cez bezdrôtové rozhranie Bluetooth a nabíja sa pomocou micro USB. Pri plnom nabití vydrží až 3 mesiace, takže sa nám ju ešte nepodarilo vybiť.

K dispozícii je v troch farebných prevedeniach – čiernej, červenej a tykysovej za 69.99 €.