Tajomstvo účinného boja so stresom

Stres a hektika modernej doby bezpochýb ovplyvňujú náš organizmus. Ako je možné účinným spôsobom bojovať voči stresu? Súčasná moderná doba pred nás kladie stále nové a nové výzvy. Dynamika doby na nás vyvíja tlak, ktorý vnímame ako stres. Efektívnym prostriedkom boja voči stresu je zdravý životný štýl a vhodný pitný režim, ideálne obohatený o životne dôležité minerály. Práve Gemerka obsahuje ten správny pomer minerálov, dôležitých pre vaše zdravie i pohodu.

 

Minerálmi proti stresu

Dopriať si zdravú stravu a zdravé myšlienky je umenie života. Poznať sám seba, starať sa o svoje vnútro aj telo, to sú základné predpoklady nastavenia dokonalej harmónie člověka Neexistuje niečo ako stála harmónia, lebo to je meniaci sa stav. Je v neustálom pohybe, nepretržite dochádza k jeho výkyvom, už len tým, že žijeme. Je v našom záujme udržiavať sa v harmónii dostupnými prostriedkami, ktorými sú správna strava a pitný režim, pohyb, spôsob myslenia a reagovania na situácie okolo nás.

 

Strašiak menom „stres“

Každodenný aktívny život si od nás vyžaduje častokrát vynaloženie enormného úsilia. Stres si vyberá v ľudskom organizme svoju daň v podobe vyčerpanosti, únavy, podráždenosti, nespavosti, chronickom priberaní alebo naopak chudnutí, ako aj v oslabení organizmu voči infekčným ochoreniam. Stres predstavuje silný faktor, pôsobiaci na všetky oblasti nášho života- rodinnú, súkromnú a pracovnú. Okrem pravidelného pitného režimu je životne dôležité aj dopĺňanie minerálov.

 

Ideálny pomer pre vaše zdravie

Optimálny pomer vápnika a magnézia 3:1 v Gemerke pomáha zvládať každodenný stres, únavu a vracia chuť do života. Práve tieto dva minerály majú pre ľudský organizmus veľký význam. Magnézium pôsobí antistresovo, povzbudivo a má regeneračné účinky, čím odďaľuje proces starnutia. Podporuje činnosť svalov. Vápnik je nevyhnutný pre vývoj a spevnenie kostí a zubov. Chráni pred vznikom osteoporózy.

 

Gemerka predstavuje telu ten najprirodzenejší spôsob dopĺňania minerálov a to vo forme postupného prijímania magnézia a vápnika v každom dúšku. Ich ideálny pomer zabezpečuje efektívne vstrebávanie. Nezaťažujte svoj organizmus vysokými jednorazovými dávkami minerálov, ktoré sú obsiahnuté vo výživových doplnkoch. Bojujte so stresom prirodzene a neinvazívne. Každým dúškom Gemerky úspešne zakročíte proti stresu. Odhaľte tajomstvo minerálov, ideálne obsiahnutých v Gemerke aj vy.

 

Harmónia tela a mysle sa postupne stáva nevyhnutným predpokladom nášho správneho fungovania. Okrem pravidelného pitného režimu je pre organizmus nevyhnutné dopĺňanie životne dôležitých minerálov. Odhaľte tajomstvo minerálov, ukrytých v prírode. Doprajte svojmu telu nevyhnutnú dávku magnézia a vápnika tým najprirodzenejším spôsobom, pitím minerálnej vody Gemerka.

Ideálny pomer minerálov pre vaše zdravie

„Magnézium a vápnik si organizmus nevie sám “vyrobiť”, a preto ich treba neustále prijímať potravou. Kvalita našej stravy sa však neustále zhoršuje. K poklesu magnézia prispieva nevhodné zloženie stravy, ale aj pokles množstva magnézia v potravinách (napr. v jablku je až o 50 % menej magnézia ako bolo v 60. rokoch!). Nedostatočnému vstrebávaniu magnézia taktiež prispieva nevhodná úprava potravín, ako vyprážanie či konzervácia (napr. úpravou rafinovanej múky sa stratí až 80 % horčíka). Prijaté magnézium však ešte neznamená vstrebané magnézium! Znižovanie vstrebávania magnézia taktiež ovplyvňuje užívanie liekov a uponáhľaný životný štýl. Stres zvyšuje okamžitú spotrebu magnézia až 20-násobne! Pre efektívne vstrebávanie magnézia je nevyhnutný práve vápnik.“ uvádza Doc. Ing. Pavel Blažíček PhD., Viceprezident Slovenskej spoločnosti klinickej biochémie. „Denne by sme mali potravou prijať 1000 až 1200 mg vápnika a 350 až 400 mg magnézia. V takomto pomere (vápnik:magnézium = 3:1) by sme mali aj tieto dva nepostrádateľné minerály denne prijímať. Tým najprirodzenejším spôsobom prijímania minerálov je pitie minerálnej vody“, dodáva.

Harmónia tela a mysle

Pre nastolenie harmónie tela i mysle je nevyhnutné dopĺňanie minerálnych látok, ktoré pôsobia na náš organizmus blahodarným účinkom. Magnézium zmierňuje bolesti hlavy, stavy podráždenia, úzkosti a poststresového napätia. Niektorí odborníci na výživu dokonca tvrdia, že ľudia, ktorí majú nadmernú chuť na čokoládu, po nej podvedome siahajú práve preto, že obsahuje magnézium. Upokojujúci účinok, ktorý sa prisudzuje čokoláde, teda v skutočnosti nespôsobuje cukor ani tuk. Nezabúdajte však na skutočnosť, že sladká čokoláda vás nielen upokojí, ale ľahko môže zväčšiť vašu konfekčnú veľkosť. Preto v prípade stresu, smútku, či vnútornej nepohody, radšej siahnite po pohári Gemerky, ktorá nielen zaženie smäd, ale vyváženým pomerom magnézia a kalcia prospeje vášmu organizmu a to bez nepríjemných následkov.