ŠKODA Rapid Spaceback Monte Carlo

Úspešný modelový rad ŠKODA Rapid Spaceback prichádza v atraktívnom športovom prevedení Monte Carlo.

Zaujímavé novinky ponúkajú aj štandardné modely ŠKODA Rapid/Rapid Spaceback. Prvýkrát sú k dispozícii s inovatívnou funkciou SmartGate, ktorá umožňuje zobrazenie dát o vozidle v špeciálnych aplikáciách na smartfóne. Ďalšou novinkou pre modely Rapid/Rapid Spaceback sú praktické Cargo-elementy v batožinovom priestore.

 

ŠKODA Rapid Spaceback, predstavená na jeseň roku 2013, vyniká svojím atraktívnym, dynamickým a sviežim dizajnom a oslovuje najmä skupinu mladých zákazníkov. Model Monte Carlo potvrdzuje tieto emocionálne ambície a zaujme svojou dynamikou a vzhľadom. Športový charakter vozidlu dodávajú čierny rámik masky chladiča, nasávací otvor v nárazníku s čiernym voštinovým výpletom, čelné xenónové svetlomety, hmlové svetlomety (s funkciou Corner) a zadné združené svetlomety v čiernom vyhotovení. Prahy sú osadené čiernymi nástavcami. Predný a strešný spojler spolu s difúzorom zadného nárazníka sú taktiež lakované čiernou farbou. Elektricky nastaviteľné a vyhrievané vonkajšie zrkadlá majú čierny kryt. Okno piatych dverí a zadné bočné okná sú vybavené sklami s vyšším stupňom tónovania (SunSet). Exkluzivitu celého konceptu podčiarkuje panoramatická strecha s predĺženým sklom veka batožinového priestoru. Rapid Spaceback Monte Carlo je sériovo vybavený čiernymi 16“ diskami z ľahkých zliatin Italia, na želanie sa dodávajú aj 17“ disky z ľahkých zliatin Savio. Pre verziu Monte Carlo sú k dispozícii vybrané farby z palety modelu Rapid, novinkou navyše je sivá Steel.

Športový vzhľad pokračuje aj v interiéri vozidla Rapid Spaceback Monte Carlo. Nový trojramenný multifunkčný kožený volant s ovládaním rádia je obšitý červenou niťou rovnako ako manžeta radiacej páky. Kožou je potiahnutá aj hlavica radiacej páky a rukoväť ručnej brzdy. Výplne dverí a palubná doska sú čierne, palubná doska má navyše dekoračnú lištu v karbónovom dizajne.

Vo vozidle sú športové sedadlá v čierno-červeno-sivej kombinácii so sivými pozdĺžnymi pruhmi. Nechýbajú atraktívne pedále s krytmi z ušľachtilej ocele a červeno obšité čierne vkladané textilné koberčeky.

 

Rapid Spaceback Monte Carlo obsahuje viacero prvkov ešte zvyšujúcich užívateľský komfort ako sú automatická kllimatizácia Climatronic, tempomat, elektrické ovládanie zadných okien, zadné parkovacie senzory, výsuvné ostrekovače čelných svetlometov, 6 reproduktorov, plnegrafický displej palubného počítača Maxi DOT, svetelný asistent s dažďovým senzorom, asistent rozjazdu do kopca, výškovo nastaviteľné sedadlo spolujazdca a rozšírené multimediálne rozhranie (USB s audiovstupom).  Ďalšou novinkou modelu ŠKODA Rapid/Rapid Spaceback je funkcia SmartGate. Jej prostredníctvom je možné v určitých aplikáciách smartfónu zobrazovať, ukladať a využívať jednotlivé dáta o vozidle, ako je spotreba, priemerná rýchlosť, náklady a ďalšie informácie o každej jednotlivej jazde. Dáta sa prenášajú bezdrôtovo pomocou WiFi. Štandardné modely ŠKODA Rapid a ŠKODA Rapid Spaceback navyše získali aj nové Cargo-elementy na bezpečné upevnenie nákladu v batožinovom priestore. Tieto prvky sú v batožinovom priestore uložené v zloženom stave, takže nezaberajú veľa miesta, ak nie sú používané. V prípade potreby sa jednoducho rozložia a upevnia pomocou suchých zipsov. Novinkou v modelovom rade Rapid sú tiež 16-palcové kolesá z ľahkých zliatin v dizajne Rock.

Cena modelu ŠKODA Rapid Spaceback Monte Carlo na slovenskom trhu začína na sume 14 920 € pre verziu s benzínovým motorom 1,2 MPI 55 kW.