S probiotikami vás antibiotiká nepotrápia

Antibiotiká vedia pekne potrápiť malých aj veľkých. Každá matka chce chrániť svoju ratolesť, či je v plienkach alebo už derie školské lavice. A spokojné bábätko = spokojná mamička. Pri antibiotickej liečbe trpia často bábätká, ale aj dospelí hnačkami a bolesťami brucha. Pre pohodu vás a vašej ratolesti siahnite po probiotikách. Na trhu sú dostupné rôzne formy – kvapky pre deti už od narodenia alebo kapsule pre dospelých. Pri výbere vhodného probiotika pozerajte na zloženie – ideálne, ak obsahuje jeden alebo dva kmene, ktoré majú synergický účinok. Ako preukázali štúdie, pre deti sú vhodné bifidobaktérie v kombinácii s laktobacilmi, pre dospelých zasa samotné laktobacily. Dôležitá je takisto technológia spracovania, aby kultúry prežili prechod tráviacim traktom a bezpečne sa dostali na miesto ich pôsobenia.

Slovenská spoločnosť Generica ponúka BioLac Baby drops pre deti od narodenia a Probicus pre dospelých. Jedinečné kvapky BioLac Baby obsahujú aktívne kultúry prirodzene prítomné v materskom mlieku a sú vhodné nielen pri užívaní antibiotík, ale aj pri hnačkách či kolike. Odporúčajú sa takisto na podporu imunity.

Probicus účinne zvyšuje imunitu, priaznivo pôsobí na nafukovanie či diskomfort v oblasti brucha a je vhodný v rámci prevencie a liečby hnačiek vyvolaných užívaním antibiotík. Jedna kapsula obsahuje 10 miliárd aktívnych kultúr Lactobacillus plantarum 299v. Osídlenie čreva kmeňom Lp 299v spôsobuje zvýšenie množstva laktobacilov a súčasnú redukciu gramnegatívnych baktérií. Probicus môžu užívať aj tehotné a dojčiace ženy, ako aj deti od 3 rokov.

BioLac Baby ani Probicus neobsahujú konzervačné látky, lepok ani laktózu. Dokonca ich nemusíte skladovať v chladničke ani po otvorení, preto sú praktickou voľbou na cesty. Sú vyrobené jedinečnou patentovanou metódou, ktorá významne zvyšuje životaschopnosť kultúr v tráviacom trakte a zaisťuje bezpečný transport účinných kultúr na miesto ich pôsobenia. Štúdia realizovaná na Slovensku preukázala, že BioLac kvapky sú prospešné pri užívaní antibiotík ako prevencia hnačky a brušného diskomfortu. Štúdie tiež preukázali, že Lactobacillus plantarum 299v potláča negatívne účinky antibiotík na fermentáciu čreva. Viac na www.generica.sk. Spoločnosť Generica prináša kvalitné výrobky už 20 rokov. Odporúčaná cena BioLac Baby: 8,90 €/6 ml, Probicus 4,40 €/15 cps a 8,80 €/30 cps.