Ocenené zimné pneumatiky Goodyear UltraGrip 9

Nová pneumatika UltraGrip 9 dosiahla v testoch pneumatík za svoju výbornú výkonnosť na snehu vysoké uznanie

Bratislava 12. novembra 2014 – Spoločnosť Goodyear oznamuje, že jej pneumatika UltraGrip 9 dosiahla skvelé výsledky v piatich nezávislých európskych testoch pneumatík. Nová pneumatika bola predstavená až v septembri tohto roka, ale napriek tomu získala už mnoho ocenení. UltraGrip 9 bola navrhnutá do európskeho premenlivého zimného počasia, vďaka čomu ponúka vodičom vysokú výkonnosť na snehu i na mokrom či brečkovitom povrchu.

Nemecký časopis Auto Motor und Sport pozitívne ohodnotil krátku brzdnú dráhu pneumatiky a výborné bočné vedenie. Pneumatiky popísal ako jednoducho ovládateľné a prehlásil ich výkon za “najlepší výkon na snehu”. UltraGrip 9 sa v tomto teste umiestnila na druhom mieste a bola označená ako “odporúčaná”.

Auto Zeitung a ACE potvrdili výsledky kľúčových testov a pneumatike UltraGrip 9 dali najvyššie hodnotenie “veľmi odporúčaná”. Nemecký magazín Auto Straßenverkehr označil Goodyear UG9 za tichú pneumatiku s dobrým valivým odporom a ocenil ju druhým miestom s označením “odporúčaná”.

Vo Švédsku pneumatika Goodyear UltraGrip 9 zvíťazila v teste popredného motoristického magazínu Teknikens Värld. Časopis označil novinku od spoločnosti Goodyear za “najlepšiu európsku pneumatiku bez hrotov“ s dodatkom “výkonnosť na snehu je charakteristika, na základe ktorej je pneumatika Goodyear v popredí”.

Teší nás, že náš cieľ neustále sa zlepšovať je ocenený nezávislými odborníkmi. Goodyear dosiahol skvelé úspechy s modelom UltraGrip 8, predstaveným v roku 2011, ktorý bol doposiaľ obutý na viac ako 7 miliónov vozidlách. My sme však chceli pokračovať vo vytváraní zimných bezpečnostných štandardov a posunúť výkonnostné parametre na snehu ešte ďalej. Preto teraz získavame ocenenia,” vysvetlil Hans Visen, Marketing Director Consumer EMEA Goodyear.

Goodyear UltraGrip 9 bola navrhnutá tak, aby uspokojila potreby európskych zákazníkov, ktorí hľadajú prvotriednu kvalitu v zimnom období. Pneumatika je prispôsobená na premenlivé zimné podmienky panujúce v Európe, ktoré zahŕňajú suché a chladné dni, daždivé počasie s mokrými cestami a brečkou, či zasnežené cesty.

UltraGrip 9 dostať v 33 rozmeroch od 14 do 16 palcov a je určená pre malé až stredné vozidlá.

 

O společnosti Goodyear

 

Goodyear je jeden z najväčších svetových výrobcov pneumatík. Spoločnosť zamestnáva približne 69 000 pracovníkov a svoje výrobky vyrába v 51 závodoch v 22 krajinách sveta. Dve inovačné centrá (Akron – Ohio a Colmar-Berg – Luxembursko) sa snažia o rozvoj najmodernejších výrobkov a o služby, ktoré stanovia technologické a výkonnostné štandardy pre celé odvetvie.

Viac informácií o spoločnosti Goodyear a jej produktoch nájdete na www.goodyear.sk