Nechty o vás prezradia viac ako si myslíte

Popri tvári sú ruky a nechty najčastejšie vystavené pohľadom iných. Sú našou vizitkou. Prezradia totiž veľa o našej fyzickej kondícii, ale aj o psychickej pohode. Mnohé ženy trápia krehké nechty. Ľahko sa lámu a štiepia. Pozornosť venujeme vlasom, make-upu či oblečeniu. Rovnako by sme sa však mali sústrediť na pekné a upravené ruky, ktoré sú koniec-koncov súčasťou outfitu a celkového dojmu.

Ako sa správne starať o nechty, aby boli našou výkladnou skriňou?

  1. Používajte rukavice pri domácich prácach

Vo všeobecnosti nechty, ale i pokožku na rukách, poškodzuje používanie čistiacich prostriedkov a saponátov. Nechty neobsahujú veľa lipidov(tukov), čistiace prostriedky majú vysoký odmasťujúci účinok a spôsobujú ich vysúšanie a následné lámanie. Preto je dobré používať rukavice, ktoré ruky i nechty ochránia. Nechtová platnička sa odmasťuje aj nadmerným lakovaním a odlakovávaním. Následne sa nechty štiepia.

  1. Vyživujte ich zvnútra

Tak ako aj vlasy a pokožka, aj naše nechty vnímajú stravu, ktorou sa denno-denne kŕmime. Tenkým nechtom chýba vitamín A. Nájdete ho v rybách, pečienke, žĺtku, mlieku, špenáte, brokolici či v zelenine žltej a červenej farby. Zdrojom železa je zase mäso a orechy. Pre nechty sú dôležité najmä vitamíny skupiny B, ktoré sú v sóji, pivných kvasniciach, syroch, slnečnicových semienkach, morských riasach, vajciach alebo orechoch.

  1. Olejová kúra

Častým problémom sú aj nechty, ktoré sa štiepajú, lámu, sú krehké alebo zničené umelými nechtami. Pomáha najmä namáčanie do extra panenského olivového oleja. Olejová kúra pôsobí ako balzam. Aplikujte ju každý deň po 10 minút aspoň mesiac.

  1. Pilník vs. nožnice

Nechty ocenia, ak vymeníte nožnice za pilník. Ideálne keramický. Nebrúste ich hneď po sprchovaní či kúpeli. Mokré sa ľahkokrabicka_biosil_SK lámu. Obrusujte ich vždy jedným smerom, nie ako pri ťahaní pílou. Nepodceňujte leštenie. Zlepšuje prísun krvi do nechtových lôžok a tým stimuluje ich rast.

Biosil Plus – posilnite krásu zvnútra

Lesk, krásu a kvalitu vlasov, pleti a nechtov najefektívnejšie podporíme zvnútra. Siahnite preto po Biosil-e Plus. Obsahuje látky, ktoré ocení celý organizmus. Kremík je dôležitým stavebným prvkom organizmu – uplatňuje sa pri tvorbe spojivových tkanív, kostí, kĺbov, chrupaviek a podobne. Kremík sa môže do tela doplňovať zlúčeninami rozpustnými v žalúdočnom a črevnom prostredí (napr. oxid kremičitý). Biotín zase priaznivo vplýva na kvalitu a funkciu kože, slizničných membrán a vlasov. Zinok priaznivo ovplyvňuje kvalitu kože a podporuje jej revitalizáciu. Kyselina pantothenová (vitamín B5) prispieva k udržaniu zdravej kože, nechtov, vlasov, zubov a kostí. Biosil Plus sa okrem svojich priaznivých účinkov môže pýšiť kvalitným zložením, dlhoročnou tradíciou, pôvodom v Českej republike a dobrou chuťou. Navyše tabletky sú drobné, preto sa ľahko prehĺtajú. Spoločnosť EDUKAFARM uskutočnila v roku 2012, 2013 a 2014 test v českých lekárňach v zmysle ktorý produkt je v danej kategórii u ľudí najobľúbenejší. Biosil Plus sa umiestnil na prvom mieste v kategórii výživa vlasov, nechtov a kože. Biosil Plus nájdete v lekárni. Viac informácií na www.happytrade.sk.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Vlasta</cite>

    Na prvý pohľad sa vám to vôbec nemusí zdať ako pravda, ale muži nám veľmi často pozerajú na nechty a nie je nič horšie ako maž ohryzené alebo domázané nechty na prvom rande.

Comments are closed.