Naturopatia – cesta ako si zachovať trvalé zdravie.

Nezdravý životný štýl a zlé stravovacie návyky oslabujú prirodzenú rovnováhu organizmu. Prvotným znakom nerovnováhy je zhoršenie nálady a duševného stavu, nasledujú kožné problémy a napokon aj vznik rôznych viac i menej závažných chorôb. A pritom je to tak jednoduché! Naštartujte samoozdravovacie procesy organizmu úpravou stravy, my v MEDANTE vieme ako na to!

Hektika bežných pracovných dní, stres, nedostatok voľného času a únava – tieto činitele majú značný vplyv na zanedbávanie starostlivosti o naše telo. Všetci to poznáme, raňajky v aute počas cesty do práce alebo vôbec, hodinka na obed v rušnom fastfoode a neskorá večera v zložení „čo chladnička dá“. K zmene životného štýlu sa odhodláme až vtedy, keď nás vzniknutý zdravotný problém začne obmedzovať. Kombinácia vhodnej stravy a doplnkov má silu výrazne zlepšiť náš zdravotný stav a podporiť liečebné procesy v našom tele. Nábeh na nový životný štýl a osvojenie si odporučených stravovacích návykov časom prináša trvalé odstránenie zdravotných problémov a elimináciu možných sprievodných javov, akými sú prebytočné kilogramy, striedanie nálad, kožné problémy, nespavosť a iné závažnejšie, ako napríklad crohnova choroba, rôzne gynekologické problémy – prolaps, PCOS, ďalej osteoporóza, únavový syndróm, auto-imunitné a mnohé iné ochorenia.

Nutričné poradenstvo ako súčasť Naturopatie

Spojenie tradičného liečiteľstva a aktuálnych poznatkov v oblasti prírodnej a nutričnej medicíny – to je Naturopatia. Ide o kombináciu fytoterapie a nutričného poradenstva, ktorého podstatou je naštartovanie vlastných ozdravných procesov organizmu prostredníctvom vhodne zvolenej stravy.

 

Naturopatická konzultácia – aký je jej priebeh?

Návšteva kliniky celostnej medicíny MEDANTE za účelom naturopatickej konzultácie začína zoznámením s nutričnou poradkyňou Evou Blaho, ktorá vyštudovala výživu a fytoterapiu na Australasian College of Natural Therapies v Austrálii. V rámci konzultácie sa okrem súčasných symptómov a rodinnej anamnézy analyzujú predchádzajúce ochorenia a ťažkosti. Nutričný poradca sa pri diagnostike problému opiera o výsledky lekárskych testov a pomáha si aj analýzou vnútorných a vonkajších prejavov organizmu, vrátane analýzy očnej dúhovky.

 

Výsledkom konzultácie nie je návrh jedálnička, ale individuálne zostavený plán, ktorý väčšinou zahŕňa odporučenie k zmene stravovania, návrh na zmenu životného štýlu a bylinnú tinktúru a/alebo výživový doplnok.

 

Pre nás v MEDANTE je zdravý životný štýl, počnúc správnym stravovaním, vnímaný ako jediný spôsob žitia bez zdravotných ťažkostí a chorôb. Predchádzajte prepuknutiu zdravotných problémov prevenciou – navštívte našu nutričnú poradňu a zachovajte si trvalé zdravie.

http://www.medante.com/