Tipy na darčeky pre všetkých

Vianoce sa nezadržateľne blížia. Ani sa nenazdáte a bude tu štedrovečerná večera a s ňou aj darčeky pre vašich najbližších pod rozsvieteným vianočným stromčekom. Ak ešte nemáte vybratý žiadny darček, nechajte sa inšpirovať niektorým z našich vianočných tipov. Pre jednoduchšiu orientáciu sme ich rozdelili do niekoľkých skupín podľa toho, koho by ste nimi mohli obdarovať.

 

Darčeky pre mužov

Moderní muži majú veľmi radi rôzne technické „vychytávky“ a preto pri hľadaní toho správneho vianočného darčeka určite zabodujete niektorým z nasledujúcich produktov:

 


Univerzálna klávesnica pre počítač, smartphone a tablet

Klávesnica Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 je prvou stolnou klávesnicou, ktorej špecialitou je možnosť spolupráce až s tromi bezdrôtovými zariadeniami a to bez ohľadu na ich platformu. Môžete písať na počítači a jednoduchým otočením prepínacieho voliča Easy-Switch okamžite odpovedať na správu vo vašom smartphone a potom napísať tweet na tablete. Vďaka univerzálnej klávesnici K480 môžu ľudia ľahko pracovať, tvoriť alebo komunikovať rýchlo a pohodlne, a to bez ohľadu na to, aké počítačové zariadenie alebo platformu používajú.

 

 

Štíhla myška pre MacBook, či Ultrabook


Žijeme v dobe krásnych štíhlych ultrabookov a konvertibilných notebookov s operačným systémom Windows 8, a práve pre ich majiteľa je určená aj ultra prenosná dotyková myška Logitech Ultrathin Touch Mouse T630. Svojim štíhlym dizajnom dokonale ladia so vzhľadom dnešných notebookov.

Myš využíva na komunikáciu rozhranie Bluetooth s technológiou Logitech Easy-Switch, takže sa môže ľahko spárovať s vaším notebookom, počítačom alebo tabletom a prepínať medzi nimi jediným prepínačom. Myš sa dobíja cez rozhranie USB, pričom stačí jediná minúta, aby ste mohli s myšou pracovať celú ďalšiu hodinu. K dispozícii je v dvoch farbách-čierna T630 pre systémy s Windows a biela T631 pre počítače Mac.

 

Najlepší spôsob, ako zväčšiť pamäť iPhonu alebo iPadu


Ak ste majiteľom zariadenia od Apple, môžete sa stretnúť s problémom malej pamäti, pretože iPad ani iPhone nemajú slot na pamäťovú kartu alebo USB konektor. Riešením môže byť bezdrôtová čítačka Kingston MobileLite Wireless G2, ktorá funguje ako nezávislý Wi-Fi hotspot, do ktorého zasuniete ľubovoľnú kartu alebo flash disk a súbory môžete prenášať do akéhokoľvek chytrého mobilu či tabletu bezdrôtovo. Pripojiť sa môže aj viac užívateľov naraz, takže môže poslúžiť ako rodinná dátová centrála. Prístroj navyše slúži zároveň ako nabíjačka.

 

Zvuková elegancia na Váš stôl

Elegantný dizajn bezdrôtových reproduktorov Logitech Bluetooth Speakers Z600 dokonale ladia so štíhlym vzhľadom počítačov Mac a Ultrabook. Boli navrhnuté tak, aby pripomínali umelecký objekt, a využívajú na to tvary, materiály a farby, ktoré splynú s modernými obytnými priestormi.

Vďaka reproduktorom Z600 môžete bez námahy streamovať hudbu z rôznych audio zdrojov, pretože sa dajú spárovať s viacerými zariadeniami naraz, pričom medzi nimi môžete úplne jednoducho prepínať – stačí na jednom stlačiť pauzu a na ďalšom tlačidlo prehrávania. Poskytujú čistý, bohatý zvuk, a pretože záleží na detailoch, veľká pozornosť bola venovaná aj káblom. Sú ploché, aby vždy pekne ležali na stole a nepridával sa k nevzhľadné spleti iných káblov.

 

 

Darčeky pre ženy

Aj modernú ženu poteší ako darček nejaký technický produkt, avšak ženy pri technike vyhľadajú skôr farebnú pestrosť. Technika v rukách ženy sa totiž stáva štýlovým módnym doplnkom, ktorý prirodzene nesmie byť nudný a dnes by mal farebne ladiť aj s kabelkou, topánkami alebo okuliarmi, ako napríklad…

 

Dizajnové myši Color Collection 2014

Nová kolekcia Logitech 2014 bola navrhnutá s cieľom reflektovať otvorené vyjadrenie osobitosti každého používateľa v dnešnej spoločnosti a prepožičiava počítačovým myšiam zvláštny a jedinečný dizajn – od klasického prevedenia v dvoch zladených farebných tónoch až k farebným potlačiam, ktoré každého upútajú už na prvý pohľad.

 

Urobte z tabletu počítač do kabelky

Klávesnica Ultrathin pre iPad mini alebo Air je druhou polovicou vášho iPadu, s ktorým ho premeníte na malý notebook. Štýlový ultratenký hliníkový kryt displeja pôsobí skvele a tvorí s tabletom nerozlučný celok, najmä pre komfortné písanie, takže svoj tablet môžete používať pre prácu na cestách. Písanie skrátka nikdy nebolo tak ľahké.

 

Väčšia pamäť pre mobil alebo tablet s Androidom

Ak máte smartphone alebo tablet s OS Android 4.2 a vyšším, môžete na rozšírenie jeho pamäti použiť microSD kartu alebo aj USB flash disk, ktorý disponuje konektorom microUSB. Príkladom môže byť miniatúrny kľúč ADATA UD320, ktorý má z jednej strany klasický USB 3.0 disk na pripojenie do PC a na druhej redukciu pre microUSB na priame pripojenie do vášho mobilného zariadenia. Prenášať filmy, hudbu, fotografie alebo aj dokumenty preto bude hračkou.

 

Bezdrôtový stereo reproduktor X300

Kompaktný a napriek tomu výkonný reproduktor Logitech X300 poskytuje hlboký a bohatý zvuk bezdrôtovo po dobu až piatich hodín na jedno nabitie. Vďaka Bluetooth môžete prehrávať hudbu či filmy až do vzdialenosti 10 metrov. Skvelý zvuk a inteligentný dizajn pre jednoduché prenášanie.

 

 

Darčeky pre teenagerov

Hľadáte darčeky pre deti? Väčšina teenagerov používa dnes nejakú technickú hračku a preto ich určite poteší aj nejaký doplnok pre ich mobilný telefón, tablet, či počítač. Nezabudnite, že správne darčeky majú deťom spôsobiť nielen radosť, ale ich prostredníctvom sa majú aj niečo naučiť.

 

Hudobný puk na cesty

Mobilný reproduktor Logitech X100 Mobile Speaker má zaujímavý a praktický dizajn, ktorý umožňuje teenagerom vziať si hudbu so sebou kamkoľvek. Zaujme pritom aj najsilnejším zvukom vo svojej triede. Pripája sa cez rozhranie Bluetooth, nabíjateľná batéria ho vydrží napájať až päť hodín a k dispozícii je aj vstavaný mikrofón, aby ste reproduktor mohli používať pre handsfree telefonovanie.

 

Revolúcia v mobilnom hraní


Herný ovládač Logitech PowerShell je určený pre deti, ktoré sa radi hrajú na iPhone 5, či iPode touch. Na získanie unikátnej mobilnej hernej konzoly totiž stačí vložiť telefón (iPod) do ovládača rovnako, ako sa vkladá do štandardného ochranného puzdra. Analógové ovládacie prvky umiestnené mimo displej prinášajú zážitok z hry, ktorý dobre poznajú používatelia herných konzol, no pritom sa nijako neobmedzuje prístup ku bežným funkciám telefónu. Prídavná batéria zaistí dlhé herné seansy aj vo výkonovo náročných hrách, pretože zdvojnásobuje výdrž iPhonu.

 

Myš pre maximálny herný tunning

Myš Logitech G502 Proteus Core ponúka extrémne možnosti vlastného prispôsobenia a kombinuje prvý senzor na svete s rozlíšením až 12.000 DPI s vyspelými možnosťami kalibrácie podľa povrchu. So závažiami na úpravu hmotnosti a ťažiska vám tak pomôže zvýšiť šance na vaše víťazstvá.

 

 

Darčeky pre celú rodinu

V rodinách býva zvykom kupovať si aj tzv. „spoločné darčeky“, pri ktorých je predpoklad, že ich budú používať všetci v rodine. Našim tipom na spoločné vianočné darčeky by mohli byť napríklad…

 

Viac svetla pre televízne zážitky

Podsvietená obývačková klávesnica Logitech K830 bola navrhnutá tak, aby spríjemnila ovládanie PC alebo notebooku prepojeného s televízorom. Klávesnice má nabíjateľnú batériu, má podsvietené tlačidlá, integrovaný touchpad a vyspelú technológiu pre bezdrôtové pripojenie, takže môžete písať aj klikať z pohodlia vašej pohovky alebo postele – a to aj v úplnej tme.

 

Reproduktorový systém pre silný a dôrazný zvuk


Reproduktory Logitech Z623 s certifikáciou THX – tento systém v konfigurácii 2.1 s mohutným výkonom 200 wattov (RMS) je vybavený všetkými vstupmi a káble pre jednoduché pripojenie až k trom typom audio zariadení. Na svoje si teda prídu fanúšikovia filmov na DVD, hudobné nadšenci aj zarytí hráči.

 

Hudbu cez Bluetooth všade


Zariadenie Logitech Bluetooth Audio Adapter umožňuje vytvoriť z bežných reproduktorov bezdrôtový zvukový systém pre chytrý telefón alebo tabliet. Audio adaptér má malé rozmery a vďaka viacbodovému pripojenie cez rozhranie Bluetooth s pomocou technológie Multipoint Bluetooth možno pripojiť súčasne dve zariadenia a prepínať streamovanie zvuku z jedného alebo z druhého jedným stlačením tlačidla.

 

Spracované podľa materiálov TaktiQ Comm.

Posted in TOP