Toshiba uvádza na náš trh jeden z najľahších 13″notebookov na svete s dotykovým displejom – Portégé Z30t

Spoločnosť Toshiba Europe GmbH uviedla na trh prvé dve konfigurácie ultraľahkého 13,3″ notebooku Portégé Z30t s dotykovým Full HD IPS displejom. Ide o špičkové konfigurácie s procesormi Intel®Core™ i5 a Intel®Core™ i7 s LTE modemom, veľkým SSD diskom, podsvietenou klávesnicou a výkonnými bezpečnostnými prvkami vrátane čipu TPM.

Toshiba Portégé Z30 je nástupcom legendárneho modelu Portégé Z830 – notebooku, ktorý bol dlhý čas najľahším 13,3″prenosným počítačom na svete. Popri nízkej hmotnosti bola jeho odolnosť overená Danom Přibáňom, ktorý s ním precestoval Afriku a Južnú Ameriku vo svojich žltých Trabantoch. Magnéziové šasi notebooku prekonalo všetky nástrahy oboch ciest a dodnes funguje bez jediného servisného zásahu. Pôvodný model Z830 prešiel postupne ďalšími vylepšeniami a dnešná Z30 má oproti nemu ešte viac vystužené šasi, najkvalitnejšie IPS displeje s vysokým Full HD rozlíšením a ďalšie moderné prvky, po novom i možnosť dotykového ovládania prostredníctvom displeja. Ten je výsadou konfigurácií Portégé Z30t-A-11H a Portégé Z30t-A-11U. Rozmery týchto notebookov Z30t sú 316 mm x 227 mm x 15,9 mm (vpredu) / 19,9 mm (vzadu) a ich hmotnosť začína podľa konfigurácie na ľahučkých 1,36 kg.

Vzhľadom k dotykovej vrstve sú tieto notebooky dodávané s predinštalovaným operačným systémom Windows 8.1 Professional. Vážia iba 1,2 kg a na batériu vydržia pracovať až 10 hodín. Ocenia ich používatelia, ktorí nepripúšťajú žiadne kompromisy vo všestrannosi ani výkone na cestách.

Mimoriadna záruka vrátane servisného zásahu u zákazníka do druhého dňa

Toshiba vyrába svoje firemné notebooky vo vlastnej továrni a všetky prechádzajú testovaním odolnosti HALT (Highly Accelerated Life Testing) v nezávislom nemeckom skúšobnom inštitúte TÜV Rheinland®. Vzhľadom k tomu ponúka k týmto notebookom okrem trojročnej záruky aj výnimočnú ročnú Záruku spoľahlivosti. Zákazníci, ktorým výrobok do jedného roka od zakúpenia vypovie službu, získajú vďaka tejto službe bezplatnú opravu a navyše vrátenie celej kúpnej sumy[1].

S najvyššou konfiguráciou Portégé Z30t-A-11H získajú zákazníci tiež trojročnú záruku on-site, ktorá pokrýva zásah servisného technika u zákazníka nasledujúci pracovný deň od ohlásenia poruchy.

Model Portégé Z30t-A-11U je osadený procesorom Intel® Core ™ i5, 8 GB operačnej pamäte, SSD diskom s kapacitou 256 GB, LTE modemom a všetkými potrebnými náležitosťami, vrátane sady portov v plnej veľkosti a čítačky odtlačkov prstov. Na trhu je za cenu 1 362 € s DPH

Najvyššia konfigurácia Portégé Z30t-A-11H má procesor Intel® Core ™ i7, 16 GB RAM a 512 GB SSD disk a je dodávaná so spomínanou on-site zárukou. Dostupná je za cenu 1 757 € s DPH.

[1] Podrobné podmienkynájdete na stránkach http://www.toshiba-slovakia.com/reliability/.