Streamujte na internet zdarma priamo z IP kamery

Sieťová kamera AXIS P1354 a aplikácia Cam Streamer

Moderné sieťové kamery môžu okrem bezpečnostnej funkcie plniť aj prezentačnú, či marketingovú úlohu, napríklad ak majiteľ rekreačného objektu, alebo usporiadateľ nejakej akcie pre verejnosť chcú na svojich internetových stránkach zobraziť živé zábery zo sledovaného miesta a pritiahnuť tak pozornosť nových potenciálnych zákazníkov. Aby sa na video mohlo pozerať viac ľudí naraz je potrebná streamovacia serverová platforma, ktorá je zvyčajne platená a závislá na spoľahlivosti miestneho dodávateľa.

Unikátna česká aplikácia Cam Streamer však ukazuje oveľa jednoduchšiu cestu – s využitím kamery švédskeho výrobcu AXIS totiž umožňuje jednoduchý stream videa priamo na YouTube, kde je spoľahlivá funkcia živého vysielania k dispozícii zdarma. Pri použití kamery AXIS P1354 s aplikáciou Cam Streamer tak používateľ môže získať bezpečnostné video monitorovanie s kvalitným obrazom a možnosťou záznamu, a zároveň aj bezplatnú prezentáciu ľubovoľného atraktívneho záberu na svojom YouTube kanáli a následne na webových stránkach.

axis-p1354

Farebný obraz aj v noci

Sieťová kamera AXIS P1354 je vybavená unikátnou technológiou Lightfinder, ktorá umožňuje mimoriadnu svetelnú citlivosť a farebné zábery aj v nočných scénach. Znamená to, že ak sleduje kamera scénu, kde je nejaké zvyškové svetlo, napríklad zo vzdialeného verejného osvetlenia, dodáva farebné video vo dne i v noci a to v rozlíšení HDTV. Technológia prináša naozaj použiteľný obraz aj tam, kde ľudské oko už vôbec nič nevidí – to všetko je umožnené kombináciou optických častí, pokročilých funkcií spracovania obrazu a výkonného čipu ARTPEC, ktorý bol vyvinutý špeciálne pre kamery AXIS.

Model P1354 je možné použiť v interiéri aj pri vonkajších inštaláciách. Samozrejmosťou je slot pre pamäťovú kartu, ktorá môže v závislosti na svojej kapacite nahrávať dlhý záznam vo vysokom rozlíšení. Hoci je kamera fixná – teda zamierenie na jedno miesto, vysoká kvalita obrazu umožňuje digitálne funkciu PTZ (otáčanie / náklon / zoom) alebo vytvorenie niekoľkých streamov (vybraných detailných záberov) z jednej kamery.

Aplikácia, ktorá si rozumie s YouTube

Aplikácia Cam Streamer je vytvorená výlučne pre širokú škálu IP kamier značky AXIS tak, aby zapojenie kamery a sprevádzkovanie verejného streamu na YouTube bolo užívateľsky čo najjednoduchšie – doslova na pár klikov. Živé vysielanie na YouTube je spoľahlivá služba, ktorá uchováva záznam vždy v dĺžke posledných 4 hodín. Na jednej kamere môže byť nahraných viac aplikácií – kamera môže napríklad počítať ľudí, ktorí vstupujú do označeného priestoru, strážiť prekročenie stanovenej línie (napríklad plot v zábere) alebo vykonávať ďalšie analýzy obrazu. V prípade, že používateľ chce využiť ďalšie bezpečnostné a marketingové funkcie videomonitorovania, spoločnosť NetRex ponúka okrem aplikácie CamStreamer aj hosting videa s pokročilými funkciami – napríklad upozorňovanie na problematické udalosti e-mailom, zasielanie reportov o návštevnosti a ďalšie.

Zapojení na pár kliknutí

Návrh a inštalácia kamerových systémov pre špecifické potreby zákazníka väčšinou vyžadujú komplexný prístup a zapojenie špecializovanej firmy. Samotná inštalácia jednej kamery, jej sprevádzkovanie a pripojenie na YouTube je však veľmi jednoduché, takže to zvládne každý. Model AXIS P1354 je napájaný buď pomocou sieťového adaptéra, alebo priamo z dátovej siete vďaka PoE injektoru, takže nemusíte privádzať žiadny napájací kábel. Po pripojení kamery do dátovej siete si na svojom počítači stiahnete inštalačný program AXIS IP Utility, ktorý kameru na internete automaticky vyhľadá. Podobne si stiahnete aplikáciu Cam Streamer na webovej stránke www.camstreamer.com a nahráte ju do rozhrania kamery. Potom, čo ste na svojom YouTube kanáli v nastavení umožnili funkciu živého vysielania, vás aplikácia Cam Streamer jednoducho povedie k úspešnému sprevádzkovaniu streamu, takže môžete začať vysielať. Je už len na vás, či si vytvoríte vlastnú mikrostránku priamo v profile YouTube, či využijete oficiálnu možnosť spoplatneného vysielania YouTube, alebo či iba vložíte video na svoje webové stránky. Pokročilejšie bezpečnostné a marketingové funkcie, ktoré kamery AXIS a hosting NetRex umožňujú, potom môžete využiť s pomocou špecialistov.

 

Distribúcia pre SR: ADI Global, Anixter Slovakia (AXIS P1354), NetRex (Cam Streamer)

Posted in TOP